KAO CIJELU SEZONU HNL-a

Prvo kolo Bundeslige gledat će pola milijuna ljudi!

07.08.2011 u 12:18

Bionic
Reading

Iako se u Hajduku tješe da imaju najvjernije navijače te da je tri njihove utakmice, od čega dvije protiv Barcelone i Stoke Cityja, gledalo 90.000 ljudi, posljednji rezultati sigurno će razrijediti i njihovu posjetu. Međutim, u Bundesligi stadioni su rasprodani od prvog do zadnje kola, za sve momčadi

Tako je već u dosad odigranih sedam utakmica prvog kola na stadionima diljem Njemačke utakmice pratilo 360.656 navijača. Pridodamo li da se i na posljednje dvije današnje utakmice, u Münchenu i Mainzu očekuje stotinjak tisuća, možemo reći da je prvo kolo u Njemačkoj na stadionima pratilo gotovo pola milijuna gledatelja.

Podatak je to od kojeg bi se svima u HNL-u trebalo zavrtjeti u glavama jer tamo ulaznice nisu po kunu, a kamoli besplatne. Istina, komfor je veći, sigurnost na nivou i navijači nad glavama imaju krovove.

Iako je nezahvalno uspoređivati, pet do danas odigranih utakmica 3. kola HNL pratilo je oko 10.500 gledatelja. A čitavu prošlu sezone 461.100 gledatelja, dakle manje nego u jednom bundesligaškom kolu.