US OPEN

Prvi tenisač svijeta zadovoljan je plasmanom u treće kolo, ali se nakon meča požalio organizatorima: Nije lako igrati...

01.09.2022 u 10:14

Bionic
Reading

Prvi tenisač svijeta i branitelj naslova Rus Daniil Medvedev sigurno se plasirao u treće kolo US Opena nakon što je u dvoboju 2. kola pobijedio Francuza Arthura Rinderknecha sa 6-2, 7-5, 6-3.

"Zadovoljan sam svojom razinom, posebno u trećem setu. Na kraju meča je bllo sve bolje i bolje," kazao je Medvedev nakon susreta.

"Nije tako lako igrati kada počnete u 22 sata. Pokušao sam pronaći način da igram svoj najbolji tenis, međutim pobjeda je najvažnija," dodao je.

Medvedev, koji je prije godinu dana osvojio svoj prvi Grand Slam naslov, dobio je 20 od posljednja 22 meča na posljednjem Grand Slamu godine. Prošle godine je slavio, 2020. je zapeo u polufinalu, a godinu ranije u finalu.

Rus se nada kako će postati prvi tenisač koji je obranio naslov na US Openu otkako je švicarski velikan Roger Federer osvajao turnir svake godine između 2004. i 2008.

Medvedeva u trećem kolu čeka Wu Yibing, koji je postao prvi Kinez koji je stigao do trećeg kola u Flushing Meadowsu nakon što je pobijedio drugog kvalifikanta Portugalca Nuna Borgesa 6-7(3), 7-6(4), 4-6, 6-4, 6-4.

"Čini se da igra sjajno. Očekujem težak meč i morat ću biti u najboljem izdanju," poručio je Rus.