BORBA VEČERI

Prvi poraz, Miočić brutalno izudaran

30.09.2012 u 07:14

Bionic
Reading

UFC on Fuel 5 u Capital FM Areni u Nottinghamu nije bio sretan za Stipu Miočića. Njegov veliki okršaj sa Stefanom Struveom završio je u drugoj rundi nakon što je Stipe primio nekoliko iznimno teških udaraca u glavu i sudac je morao zaustaviti meč

S velikim smo optimizmom iščekivali borbu Stefana Struvea i Stipe Miočića, meč koji je mogao hrvatsko-američkog borca promovirati u top pet u kategoriji, no nažalost naš borac nije uspio tu veliku zaslugu izboriti nastupom u oktogonu.

Stipe je prilično bolje otvorio borbu, Stefan je bio relativno suzdržan i primio je dosta snažnijih udaraca rukom u tijelo. Miočić ga je pokušao navući da spusti gard kako bi bacio svoju vrlo dobro poznatu bombu - desni kroše. No, taj udarac ipak nije uspio pronaći put do svog cilja večeras. Prva runda pripala je Miočiću, ipak je bio relativno aktivniji i preciznije pogađao. Našli su se jednom prilikom i na podu, no Miočić se odmah ustao kako bi izbjegao zamku u koju je Pokrajac upao tjedan dana ranije.

Druga runda donijela je 'novog' Struvea, ogromni Nizozemac počeo je koristiti svoju prednost u dosegu i više je držao Stipu na udaljenosti. Miočić je nastavio sa svojom taktikom, ali ubrzo su se oboje potpuno razmahali. Teških udaraca bilo je na sve strane, Stipe je primio nekoliko iznimno teških čistih aperkata i bili su to udarci koji bi većinu boraca nokautirali, ali on je nekako uspio ostajati na nogama.

Nakon jednog snažnog čistog desnog direkta Miočić je ipak izgubio kontrolu, nije se mogao braniti, a to je Stefan sjajno iskoristio te ga pogodio još jednom aperkatom te s nekoliko slabijih udaraca prije nego li je sudac Herb Dean uspio zaustaviti borbu i spasiti Stipu od 'spavanja'.

Struve je zaista oduševio svojom boksačkom tehnikom tijekom druge runde, potvrdio se u ovoj borbi kao iznimno perspektivan borac od kojeg se mogu očekivati velike stvari, a tek su mu 24 godine!

Spomenimo kako je to bio prvi Miočićev poraz u MMA-u (devet pobjeda), a Struve je stigao do 25 trijumfa (pet poraza).