NBA LIGA

Prvi poraz Lakersa, Boston opet bolji od Miamija

12.11.2010 u 09:25

Bionic
Reading

Drugi put ove sezone Boston Celtic je zaustavio Miami Heat predvođen LeBronom Jamesom. Na otvaranju 65. NBA sezone Celticsi su u svom Boston TD Garden slavili 88:80, a noćas su u American Airlines Areni bili bolji 112:107

Miami je uništio Ray Allen ubacivši 35 koševa, Paul Pierce je dodao 25 koševa, Kevin Garnett 16 koševa i 13 skokova, a Rajon Rondo osam koševa i čak 16 asistencija. Miamiju nije pomogla niti odlična večer Jamesa koji je ubacio 35 koševa, uz 10 skokova i 9 asistencija. Ostatak društva je podbacio. Posebice Chris Bosh i Dwyane Wade koje su američki novinari zajedno s Jamesom prozvali 'Big Three'. Bosh je postigao 15 koševa, a Wade osam koševa uz šut 2-12 i čak 6 izgubljenih lopti. Uoči početka sezone Heat je gurnut u krug najvećih kandidata za osvajanje naslova prvaka, no sezonu su otvorili s pet pobjeda i četiri poraza.

'Ovakve utakmice nam najbolje otkrivaju gdje smo. Očito je da još uvijek nismo posložili sve kockice,' bio je iskren James, te dodao: 'Imamo iznimno talentiranu momčad, no među igračima još nema prave kemije, a ona ne nastaje preko noći. Treba biti strpljiv.' S njim se složio i trener Erik Spoelstra.

'Nema razloga za paniku. Bila je ovo neizvjesna utakmica koja je na koncu otišla na stranu suparnika, no tek je početak sezone.'

U redovima Bostona sasvim logično vlada odlično raspoloženje. Celticsi imaj skor 7-2 i vodeća su momčad Istočne konferencije. 'Ray je bio sjajan. U ključnim trenucima utakmice vukao je savršene poteze. Možemo biti zadovoljni kako smo odigrali na vrlo neugodnom gostovanju,' kazao je Bostonov trener Doc Rivers.

Poraz i to prvi ove sezone doživjeli su Los Angeles Lakersi na gostovanju u Denveru. Domaćin je slavio 118:112 uz 32 koša i 13 skokova Carmela Anthonyja. Nene Hilario je dodao 18, a Ty Lawson 17 koševa u petoj pobjedi Denvera ove sezone. U gostujućim redovima najbolji su bili Kobe Bryant sa 34 koša i Pau Gasol sa 17 koševa i 20 skokova. Lakersi su pokušali otvoriti sezonu sa devet uzastopnih pobjeda što im nije uspjelo od 1997. godine, no zapeli su baš u devetoj utakmici nakon osam uzastopnih pobjeda. Bryantu ostaje utjeha da je u ovoj utakmici postao najmlađi igrač u povijesti lige koji je stigao do 26.000 koševa. Bryantu je to uspjelo sa 32 godine i 80 dana popravivši dosadašnji rekord Wilta Chamberlaina za 34 dana.

Jedina utakmica večeri koja je bila lišena rezultatske neizvjesnosti bio je ogled Chicago Bullsa i Golden State Warriorsa u kojem su Bullsi slavili sa 30 koševa razlike (120:90). Luol Deng sa 26 i Derrick Rose sa 22 koša predvodili su pobjedničku momčad, dok su u suparničkim redovima najefikasniji bili Montana Ellis sa 24 i Stephen Cury sa 17 koševa.