EKSKLUZIVNO uoči sp-a

Prvi golman reprezentacije Maroka rekao nam je što zaista misli o Hrvatskoj, a dotakao se i Vahida Halilhodžića: To je situacija...

Bionic
Reading

Nogometaši Seville još u nedjelju su odrađivali posljednje klupske obveze, to jest odigravali utakmicu Kupa kralja. Za razliku od prvenstva u kojem su već pet utakmica bez pobjede, okršaj kod Velardea donio je malo mirnoće. A na toj je utakmicu prvi golman andalužanskog sastava, Yassine Bounou, poznatiji kao Bono, bio na klupi

Loše je Sevilla krenula u novu sezonu, već je smijenjen i jedan trener, ali za oproštaj od prvog dijela, Ivan Rakitić i suigrači upisali su 2:0 pobjedu u Kupu kralja kod Velardea. I na taj način 'kupili' malo mira.

No, pred nekim od Rakitićevih suigrača, koji nam je pomogao da dođemo do prvog golmana marokanske reprezentacije, odlazak je na svjetsko prvenstvo.

Dakle, Yassine Bounou, poznatiji kao Bono od ponedjeljka se stavlja na raspolaganje izborniku Walidu Regraguiju, kako bi što spremniji dočekao prvi ogled svjetskog prvenstva, a u kojem će Maroko igrati protiv Hrvatske.

Ovaj 31-godišnji golman prvi je golman reprezentacije, pa je jasno da će biti i posljednja prepreka hrvatskim reprezentativcima 23. studenog na stadionu Al Bayt.

Maroko sigurno, baš kao i Belgija, Kanada i Hrvatska, želi u drugi krug. No, u prvom kolu, vašoj će se reprezentaciji suprotstaviti Hrvatska, aktualni svjetski vice-prvak?

'Naravno, svjestan sam snage Hrvatske, koja je u Moskvi igrala finale Svjetskog prvenstva. I iako je doživjela smjenu, i ova je Hrvatska vrlo jaka. jer ima igrače koji i dalje igraju u velikim klubovima, jakim ligama. Na nama je da se pripremimo što bolje, kako bi se što bolje suprotstavili vašoj reprezentaciji. Ali isto tako, jedva čekamo tu, ali i ostale utakmice, jer vjerujemo da imamo što pokazati', rekao je Bono za tportal.

Kako ste doživjeli smjenu Vahida Halilhodžića. Ipak je on odveo reprezentaciju na Mundijal?

'A što mogu drugo reći, nego se samo zahvaliti Vahidu Halilhodžiću, koji nas je odveo na Svjetsko prvenstvo, ali i što je bio izuzetno korektan prema meni u te tri godine. To je situacija koja se može dogoditi i igraču, ali mi više na to ne možemo utjecati. Nama je sada samo u fokusu Svjetsko prvenstvo, odnosno ovo što nam dolazi'.

Tijekom igara u Sevilli osjetili ste i brojne hrvatske igrače, od Luke Modrića u Realu i Ante Budimira u Osasuni, ali i 'dinamovce' Mislava Oršića i Brunu Petkovića, 'interovce' Marcela Brozovića, mladog Luke Sučića u RB Salzburgu?

'Naravno, zapamtio sam ih sve, jer protiv njih dosta sam i igrao, te se imao prilike uvjeriti koliko su dobri. Bit će zanimljivo u svakom slučaju, ali od kojeg očekujem najveće probleme, ipak ću zadržati za sebe. Da ostale ne motiviram dodatno', zaključio je Bono, koji će sa svojom reprezentacijom 17. studenog odigrati prijateljsku utakmicu protiv Gruzije.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal