(ne)mir u zaprešiću

Prvi čovjek Intera otkrio pravi razlog smjene trenera Željka Petrovića i ulogu menadžera Velibora Kvgrića

10.04.2020 u 12:50

Bionic
Reading

Početkom 2020. godine, u zaprešićkom Interu došlo je do trenerske smjene, a Samira Toplaka naslijedio je Željko Petrović, kojeg ljubitelji nogometa u Hrvatskoj pamte i kao bivšeg Dinamovog igrača. No, nakon nepuna četiri mjeseca, i Petrović je posao 'bivši', no ne zbog povlačenja investitora već zbog loših rezultata

U četvrtak je odjeknula vijest kako je u zaprešićkom Interu došlo do velikih 'tektonskih promjena', odnosno da se iz kluba povlači investitorska grupacija, a kojoj je na čelu menadžer Velibor Kvrgić.

Sve je zvučalo dosta alarmantno jer zna se da je zaprešićki Inter već duže vrijeme imao financijskih problema, pa se ulazak Grgića u klub dočekao s olakšanjem.

No, vijesti kako se zbog krize nastale koronavirusom investitor povlaći iz kluba, a za sobom povlači i trenera Petrovića, nije točna.

Tako barem tvrdi predsjednik Intera Branko Laljak.

'Što se dogodilo? Samo jedna najnormalnija situacija u ovim nenormalnim okolnostima. Napravili smo sporazumni raskid ugovora s dosadašnjim trenerom Željkom Petrovićem iz jednog jedinog razloga. Mi smo bili katastrofalni u sportskom rezultatu, a klub u svim drugim segmentima funkcionira bolje nego inače. Bez problema smo dobili i licenciju za Prvu HNL, ali smo posljednji na prvoligaškoj ljestvici i tu smo morali reagirati', rekao je Branko Laljak za 24 sata, pa dodao:

'Mi smo izgubili od Varaždina i Slaven Belupa od kojih imamo puno bolje momčadi. Pa tko je za to kriv? Ja kao direktor ili trener koji vodi, trenira i priprema momčad?'

Laljak je za isti dnevnik potvrdio i kako cijela priča nema veze s navodnim povlaćenjem menadžera Velibora Kvrgića iz kluba.

'Ma kakve su to gluposti, Velibor Kvrgić nije niti ušao u klub. On je nogometni menadžer s kojim Inter surađuje na sportskom planu, a za svoje usluge bude plaćen ili neplaćen, ovisno o tome koliko imamo novca. Tko će biti novi trener? Ljudi, sretan vam Uskrs, a pitanje novog trenera Intera u vrijeme kada se ništa ne radi i kada je cijeli sport stao doista nije toliko bitno'.

Ako je tako, nitko sretniji od ljubitelja nogometa i u Zaprešiću i u Hrvatskoj. Jer ipak je Inter pisao povijest hr-nogometa te bi bila tragedija da mu se dogodi krah.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.