ekskluzivno

Prve izjave Branka Cikatića nakon životne drame, a doznajemo i kakav mu spektakl pripremaju

16.04.2019 u 10:00

Bionic
Reading

Legendarni hrvatski borac Branko Cikatić u miru obiteljskog doma u Solinu oporavlja se brže od liječničkih prognoza nakon što je prošle godine doživio sepsu te mjesecima bio prikovan uz krevet

Situacija je bila vrlo kritična, liječnici su u jednom trenutku posumnjali i na najgore, ali Hrvatski tigar nije se dao. U najtežem meču života, koji je počeo u svibnju prošle godine, Branko Cikatić još je jednom izašao kao pobjednik.

No bila je to njegova možda i najzahtjevnija borba, ali u kojoj je imao neizmjernu pomoć najčvršće karike, supruge Ivane Davidovski Cikatić, ali i djece, kćeri Lucije i sina Brune.

'Branka je gušilo i Hitna pomoć ga je odvela u bolnicu te mu je utvrđena plućna embolija. Zatim je došlo do komplikacija jer je dobio bolničku bakteriju, pa je uslijedila sepsa. U jednom trenutku mu liječnici nisu davali nikakve šanse. Mjesec i pol ležao je na intenzivnoj njezi i izvukao se...', ispričala je njegova supruga Ivana Davidovski Cikatić Slobodnoj Dalmaciji u tim najtežim trenucima.

Cikatić je u to vrijeme bio smješten u kninskoj bolnici, ali onda su mu u pomoć, moralnu, ali i financijsku, uključili legendarni hrvatski sportaši, ujedinjeni u Zakladu hrvatskih sportaša.

'Zaklada djeluje po svom Statutu i, sukladno njegovim odrednicama, propisuje kome i kada trebamo pomoći, a danas je Branko Cikatić u takvoj situaciji da mu je potrebna potpora u liječenju. Stanje mu je teško i prije dva tjedna prebačen je iz kninske bolnice u zagrebačku na Svetom Duhu, zahvaljujući ponajprije promptnoj reakciji gradonačelnika Milana Bandića i ravnatelja Kliničke bolnice Sveti Duh Mladena Bušića. Sada ima zadovoljavajuću zdravstvenu skrb i vjerujem da će on, kao dokazani borac i šampion, pobijediti bolest', kazao je svojevremeno Dubravko Šimenc.

U to vrijeme, ali i konstantno tijekom oporavka, u posjet mu dolazi i legendarni Stojko Vranković, koji je u domu Cikatićevih bio i prošlog petka.

'Hvala Stojku (op.a. Vrankoviću), hvala svima koji su me se sjetili, kada je uistinu bilo teško. I hvala svima koji su nam financijski pomagali. Istina, nisam još spreman samostalno hodati, ali ustanem, napravim nekoliko koraka. Vratio mi se apetit, a samim time imam i sve više snage', rekao je u telefonskom razgovoru za tportal Branko Cikatić.

I da, kaže nam Cikatićev bliski prijatelj Tonči Mihovilović, koji radi i kao tajnik u KTB-u Cikatić, kako Branko jede po pet puta dnevno, što je svakako sjajna vijest, ali i dokaz da bi legendarni hrvatski borac uskoro mogao samostalno stati na noge.

'Napravim nekoliko koraka, ali s obzirom na gotovo 11 mjeseci provedenih u krevetu te da su mišići atrofirali, ne osjećam se sigurno', potvrdio nam je Cikatić, u čijem se glasu osjeća itekako velika snaga. Što i ne čudi, s obzirom na njegov borbeni stav, kojim je stizao do najvećih uspjeha i pobjeda. Između ostalih, na prvom K-1 turniru na svijetu.

Kako nam kaže Mihovilović, oporavak ide korak po korak, a svi u Solinu, koji prate kako se Cikatić oporavlja, vjeruju da će se u srpnju pojaviti na borilačkom spektaklu koji organizira Stipan Jurišić, donedavni predsjednik Hrvatskog saveza tajlandskog boksa.

'Ideja nam je napraviti gala večernju priredbu u borilačkom sportu u rodnom gradu našeg najuspješnijeg i najtrofejnijeg borca, Hrvatskog tigra Branka Cikatića, i to njemu u čast i kao pomoć za njegovo liječenje i oporavak. Zajednički cilj nam je pomoći Branku da pobijedi tešku bolest i obradovati ga kvalitetnom borilačkom priredbom ovog ljeta u njegovom gradu i uz njegovu nazočnost. Uz KTB Slit, kao nositelja ove zadaće, sudjelovat će klubovi: KTB Tigar Cikatić, KTB Marjan, KTB Flash i Hrvatski savez tajlandskog boksa. Priredba bi bila održana na igralištu NK Solina, a sastojala bi se od osam do deset borbi istaknutih domaćih boraca protiv renomiranih protivnika iz inozemstva u disciplinama K-1 i muaythai, u kojima je Branko dosegnuo svjetski vrh i postigao svjetsku slavu. Ujedno bi na toj priredbi nastupilo nekoliko poznatih lica s naše glazbene scene, s nekoliko pjesama u čast Branku Cikatiću. Prema najavama, došli bi Marko Perković Thompson, Dražen Zečić i Siniša Vuco', najavio je veliki srpanjski borilački spektakl Stipan Jurišić.

A sve to u čast Hrvatskog tigra Branka Cikatića.