KRENULA NFL SEZONA

Prvaci NY Giantsi poraženi pred svojim navijačima na otvaranju

06.09.2012 u 15:03

Bionic
Reading

U prvoj utakmici nove sezone najjače lige američkog nogometa, NFL-a prvaci New York Giantsi izgubili su na svom stadionu od Dallas Cowboysa sa 17:24 (0-0, 3-7, 7-10, 7-7)

U momčadi Dallasa istaknuli su se quarterback Romo, hvatač Ogletree i running back DeMarco Murray. Iako je statistiku otvorio s presječenom loptom, Romo je zagospodario utakmicom te do kraja imao sjajne brojke; 307 bačenih jardi uz tri touchdowna. Dosad anonimni hvatač Ogletree, koji igra četvrtu sezonu u dresu Dallasa, odigrao je utakmicu života te uhvatio loptu za 113 jardi uz dva touchdown hvatanja.

S druge strane, najbolji igrač posljednjeg SuperBowla, quarterback Giantsa Eli Manning, kompletirao je 21 od 32 dodavanja za 213 jardi, a bacio je i jedan touchdown. Najveći problem za Giantse predstavljali su cornerbackovi Dallasa, novopotpisani igrači Claiborne i Carr, koji su dobrim dijelom zaustavili ponajbolji duet hvatača Nicks i Cruz. Osim njih, razočaranje utakmice je bio i trkač Giantsa Wilson, prvi izbor drafta, kojeg je trener Coughlin ostavio na klupi nakon što mu je kod drugog nošenja izbijena lopta.

Ostale utakmice 1. kola NFL-a na rasporedu su u nedjelju i ponedjeljak.