NBA play-off

Prvaci Dallas i Nowitzki u nemogućoj misiji!

04.05.2012 u 09:27

Bionic
Reading

Aktualni prvaci NBA lige, košarkaši Dallas Mavericksa, na rubu su eliminacije iz doigravanja nakon teškog domaćeg poraza od Oklahoma Cityja 95:79 u trećoj utakmici četvrtfinalne serije Zapadne konferencije

Kevin Durant zabio je 21 od ukupno 31 koša u prvom poluvremenu, a iz igre je gađao sjajnih 11-15, Russel Westbrook je zabio 20 koševa, a Serge Ibaka ubacio je 10 koševa uz 11 skokova i četiri blokade za momčad Thundera koja u niti jednom trenutku nije rezultatski zaostajala na susretu.

Agresivna obrana Thundera rezultirala je s ukupno 11 ukradenih lopti i sedam blokada, a igrači s klupe dali su svoj obol, pa su tako i James Harden i Derek Fisher svaki zabili po deset koševa.

'Skakao je preko nas i zabijao šutove', komentar je trenera Dallasa Ricka Carlislea na igru Duranta u prvom poluvremenu.

No, Durant je odmah spustio loptu na zemlju izjavom: 'Još nismo ništa napravili.'

Dodajmo da je razlika realno mogla biti i puno veća (30 i više!) samo da trener Thundera Scott Brooks nije odmarao svoje glavne igrače.

Dallas je ukupno skupio 16 izgubljenih lopti i šutirao je tek 34 posto iz igre. Dirk Nowitzki bio je najefikasniji igrač Mavericksa sa 17 koševa (uz devet skokova), a jedini preostali dvocifreni igrači bili su Jason Kidd (12) i Jason Terry (11).

Četvrta utakmica serije na rasporedu je u subotu ponovo u Dallasovom American Airlines Centeru. Nijedna NBA momčad u povijesti nije nadoknadila deficit od 0-3 u seriji doigravanja, ali isto tako Mavericksi nikad nisu pometeni u jednoj seriji doigravanja.

'Nismo još imali dobru šutersku večer u ovoj seriji i to je frustrirajuće. Moramo se pokušati podići i popraviti igru do subote i spremni smo za bitku', nakon utakmice je rekao Carlisle kojeg zaista čeka nemoguća misija. Dobiti četiri puta u nizu Duranta i društvo, atletski najmoćniju momčad NBA lige zaista je nemoguća misija.

Ukoliko izgubi i četvrtu utakmicu, Dallas će postati prvi aktualni prvak koji je ispao u prvoj rundi doigravanja nakon Miamija kojem se to dogodilo prije pet godina. Nakon trijumfa nad Dallasom u finalu 2006. godine, Chicago je sljedeće godine pomeo Heat.

Miami Heat, poput Oklahoma Cityja, sigurno grabi prema polufinalu u Istočnoj konferenciji. U trećoj utakmici četvrtfinalne serije Miami je u Madison Square Gardenu u tvrdom susretu savladao New York Knickse 87:70 i poveo 3-0.

null

LeBron James zabio je 17 od svoja ukupno 32 koša u posljednjoj četvrtini, a Dwyane Wade zabio je 12 od svojih 20 u trećoj dionici za laku pobjedu Heata. Knicksi su igrali bez ozlijeđenih Amar'ea Stoudamirea, Jeremyja Lina i Imana Shumperta, a njihov najefikasniji igrač sa 22 koša, ali i slabim šutom 7-23 iz igre, bio je Carmelo Anthony.

Ovaj poraz bio je rekordni 13. uzastopni za Knickse u doigravanju. Njime su srušili rekord od 12 vezanih poraza u doigravanju koji je držao Memphis između 2004. i 2006. godine. Knicksi nisu dobili utakmicu u najvažnijem dijelu sezone od 29. travnja 2001. godine, kada su slavili u trećoj utakmici serije protiv Toronta.

Iako se nagađalo da bi krilni centar Miamija Chris Bosh zbog rođenja sina Jacksona mogao propustiti ovaj susret, to se nije dogodilo. Bosh je iz Miamija stigao neposredno uoči susreta i završio ga sa devet koševa i 10 skokova.

Četvrta, vjerojatno i posljednja utakmica serije, igra se u nedjelju ponovno u Madison Square Gardenu.

null

NBA doigravanje, četvrtak:

Istočna konferencija, četvrtfinale:

New York (7) – Miami (2) 70-87 (Anthony 22k, 8s / James 32k, 8s, Wade 20k)

(Miami vodi u seriji 3-0)

Zapadna konferencija, četvrtfinale:

Dallas (7) – Oklahoma City (2) 79-95 (Nowitzki 19k, 9s / Durant 31k, Westbrook 20k)

(Oklahoma City vodi u seriji 3-0)