KIŠA PRIJETI

Prva kreće Riesch, Zuzulova traži pomoć Hrvata

02.01.2012 u 19:24

Bionic
Reading

Aktualna ukupna pobjednica Svjetskog kupa i Snježna Kraljica iz 2009. Nijemica Maria Höfl-Riesch prva će startati na sutrašnjem osmom izdanju FIS ženskog slaloma na Sljemenu, a iza nje, kao druga, najbolja slalomašica svijeta i trostruka pobjednica Sljemena Austrijanka Marlies Schild, odlučio je javni ždrijeb na Trgu Bana Jelačića

Ždrijeb je tako htio da kao prve dvije utrku započnu bivše pobjednice, treća se sa startne kućice krenuti Slovenka Tina Maze, a kao četvrta dvostruka pobjednica Sljemena Finkinja Tanja Poutiainen. Startni broj pet dobila je Slovakinja Veronica Zuzulova, koja je na tečnom hrvatskom zamolila navijače da u odsustvu hrvatskih skijašica navijaju za nju.

'Nema vaših cura, nadam se da ćete svi navijati samo za mene', rekla je na tečnom hrvatskom Zuzulova i nasmijala sve prisutne. Kao šesta i i sedma najjaču jakosnu skupinu zaključuju Austrijanka Kathrin Zettel i Šveđanka Maria Pietilae Holmner.

Prva utrka ženskog slaloma na rasporedu je u utorak u 15 sati, a druga u 18 sati, dok vremenska prognoza predviđa kišu u Zagrebu, te mogući snijeg na Sljemenu. Muški slalom s Ivicom Kostelićem kao glavnom zvijezdom na rasporedu je u četvrtak.