PALA JE KRKA

Prva Cibonina pobjeda od dolaska Repeše

10.01.2012 u 19:56

Bionic
Reading

Košarkaši Cibone pobijedili su u 15. kolu regionalne ABA lige na gostovanju u Sloveniji Krku 86:77 (28:11, 45:32, 62:47, 86:77) i tako prekinuli niz od tri uzastopna poraza. Ujedno, to je i prva pobjeda 'vukova' otkada je na klupu sjeo Jasmin Repeša

Ono što je Jasmin Repeša danima govorio, na utakmici protiv Krke napokon je bilo vidljivo. Naime, strateg 'vukova' napominjao je kako njegovi igrači moraju početi igrati pravu obranu i upravo je ta obrana bila ključ pobjede Cibone na gostovanju kod Krke 86:77. Ovom pobjedom 'vukovi' su prekinuli niz od tri uzastopna poraza.

Od samog početka utakmice bio je vidljiv napredak i pristup igri košarkaša Cibone. Obrana je funkcionirala, preuzimali su druge igrače, a zahvaljujući takvom pristupu zaradili su nekoliko laganih koševa. Sve u svemu, prvom četvrtinom koju su 'vukovi' dobili 28:11 trener Repeša može biti jako zadovoljan, jer je upravo u tim trenucima momčad izgledala onako kako on želi.

Upravo je prva četvrtina i bila odlučujuća jer su cibosi napravili razliku koju domaćini više nisu mogli stignuti. Dok je prva četvrtina bila praktički idealna, u drugoj su 'vukovi' pali, no zatim su krenuli ponovno bolje, opet se igrala bolja obrana, tako da niti u jednom trenutku njihovo vodstvo nije bilo ugroženo.

U redovima Cibone najefikasniji su bili Barbour sa 22 te Rudež i ROzić sa po 12 poena. Kod domaćina istakli su se Hansbroug sa 16 te Balažić sa 13 poena.

Iako je Cibona dobila, trener Repeša nije bio u potpunosti zadovoljan igrom svojih košarkaša.

'Nisam do kraja zadovoljan jer smo primili 30 poena u zadnjoj četvrtini, ali to su greške na kojima moramo raditi. Definitivno smo u situaciji nemira i svi mi u Ciboni i oko Cibone znamo da nam je svaka pobjeda jako važna. Znamo što moramo raditi, a sve je to lakše kada se skupljaju pobjede', kazao je Repeša

Repeša i njegovi igrači nemaju previše vremena za slavlje. Već u subotu ih očekuje veliki Maccabi, učesnik Top 16 Eurolige, i po mnogima najjača momčad ovogodišnjeg izdanja ABA lige, a odmah nakon izraelskog ponosa slijedi Laško.