POVRATAK MEĐU ELITU

Prpić: Spremni smo za podvig u Davis Cupu

30.01.2009 u 16:05

Bionic
Reading

Okupljanje najjačih hrvatskih snaga u muškom tenisu iskorišteno je za najavu skorog Davis Cup dvoboja u Poreču protiv Čilea. Optimizam je prštao oko izbornika i njegovih igrača

Hrvatska se nakon kratke pauze vratila u Svjetsku skupinu Davis Cupa, a dvoboj prvog kola od 6. do 8. ožujka odigrat će se u novoj dvorani u Poreču. Na popisu izbornika Prpića naći će se Marin Čilić, Ivo Karlović, Mario Ančić i Roko Karanušić, dok je Lovro Zovko spreman u slučaju potrebe.

'Olimpijske medalje Čilea i općenito uspjesi Gonzaleza i Massua u nacionalnom dresu upozoravaju na njihov jak zanos kada igraju za svoju zemlju, ali ja vjerujem u svoje igrače i pozitivan ishod ovog dvoboja. Ova momčad spremna je za nove podvige u Davis Cupu', rekao je okupljenima izbornik Goran Prpić. Poštovanje bez straha izlazilo je i iz usta Marija Ančića:

'Maksimalno cijenimo njihova postignuća, ali vjerujem u našu snagu koju ćemo pokazati u Poreču. Forma nam je u zanosu, a zbog zajedništva koje nas sada krasi možemo daleko u ovom natjecanju.'

Čilić, koji je godinu otvorio omjerom 8:1, izrazio je nadu da će zadržati razinu igre do ožujka te konstatirao da su na domaćem terenu blagi favoriti, dok je Ivo Karlović ponovio da su Čilenaci jaka ekipa, ali da je on uvjeren u prolaz Hrvatske. Došao je red na Roka Karanušića.

'Ja uvijek govorim na kraju, kad sve već bude rečeno. Što da kažem? Očekujem puno bolju atmosferu nego je bila u Zadru protiv Brazila i pobjedu od 5:0. Šalim se za rezultat, samo neka je zdravlja i bit će sve u redu', nije razočarao uvijek zanimljivi Roko.

Direktorica saveza Marina Mihelić izvijestila je da će cijena ulaznica za svaki dan iznositi 50 kuna, dok će za trodnevni paket trebati izdvojiti 120 kuna. Predsjednik saveza Radimir Čačić istaknuo je da bi još jedna godina bez Svjetske skupine vjerojatno značila i ostanak bez većeg dijela sponzora, a briljirao je i gafovima. Tako je ustvrdio da već godinama nije vidio sve hrvatske adute na okupu, iako je ista četvorka nastupila i u Zadru protiv Brazila. Rekao je i da Čileanci zaslužuju poseban respekt jer su svi svojedobno bili među 10 najboljih igrača svijeta. Bolje zvuči kada priča o organizacijskom aspektu, kao i većina političara koji nađu svoje mjesto u svijetu sporta.