VEČERAS PROTIV ŠVEĐANA

Provjera za Irsku u skromnom ozračju Maksimira

29.02.2012 u 10:03

Bionic
Reading

Večeras od 20.30 sati na Dinamovom stadionu u Maksimiru Hrvatska dočekuje Švedsku. Riječ je o prijateljskoj utakmici koja je našima ujedno jedina provjera prije svibanjskih priprema za Euro

Nakon skoro tri i pol mjeseca od uspješno završenih dodatnih kvalifikacija za Euro u Poljskoj i Ukrajini te prolaska Turaka, Bilić i njegovi igrači odigrat će prijateljsku utakmicu. S druge strane bit će Šveđani, koji su do Poljske i Ukrajine stigli kao najbolja drugoplasirana momčad kvalifikacija, a koju je naš izbornik svrstao u pritajene favorite nadolazećeg prvenstva.

'Švedska je tradicionalno dobra momčad, po mom mišljenju među pet, šest izrazitih favorita Eura i, osim Španjolske koja je iznad svih, može pobijediti svakoga', izjavio je Bilić, ali i najavio da večeras od svoje momčadi očekuje puno. Naime, ovo mu je 'generalka' za dvoboj s Ircima, prvim suparnikom u Poljskoj.

'Moramo dobro trčati i biti kompaktni. Za svaku ekipu u pravilu pogubno završi ako se protiv Švedske oslanja na statičnu tehniku i pojedinačna rješenja. Takve frustracije doživjela je i Nizozemska. Ukoliko to zadovoljimo, onda će naše prednosti doći kao bonus. Želimo odigrati pravu utakmicu, s natjecateljskim pristupom', prenio je Bilić.

Na njegovu žalost, podrška s tribina neće biti poticajna, jer prodaja je do srijede išla loše, pa se ne očekuje više od deset tisuća ljudi na stadionu.

Izborniku i stožeru to je ujedno jedina provjera stanja igrača, od kojih se neki dobro snalaze u svojim momčadima (Modrić, Ćorluka, sada i Kranjčar), ali ima i onih koji se bore za minutažu (Olić, Pranjić, Mandžukić). Iz stožera su također najavili da će večeras isprobavati neke taktičke zamisli, poput Ćorluke na lijevom boku, što se Bayerovom igraču baš i nije dopalo. No stvari su jasno postavljene na mjesto.

'Respektiramo stav igrača, ali Čarli će igrati ono što mi u stožeru odlučimo da je optimalno za ekipu', završio je Bilić, kojem će to biti jedina ležerna utakmica u šest mjeseci. Naime, sljedeće okupljanje u svibnju bit će u ozračju Eura, kada više neće biti vremena za popravni.