ZADAR ODUSTAO

Prostranu slobodne ruke, na potezu KK Zagreb

08.01.2010 u 22:37

Bionic
Reading

Jedan od najtalentiranijih europskih košarkaša Toni Prostran idućih će dana promijeniti sredinu. Nakon što je zatražio ispisnicu iz svog matičnog kluba Zadra, večeras ju je i dobio

Zadar je, pun gorčine, dao svom djetetu zeleno svjetlo za odlazak i oglasio se priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

'Upravni odbor KK Zadar održao je sastanak, na kojem je jedna od točaka bila zahtjev za raskidom ugovora od strane igrača Tonija Prostrana. Uprava je iznenađena i razočarana pristupom i iznenadnim zahtjevom od strane navedenog igrača, koji se u KK Zadar afirmirao, te imao zagarantirani adekvatni status u seniorskoj momčadi.

Klub je uložio maksimalne napore kako bi Prostran i dalje ostao član KK Zadar, ali igrač je inzistirao na odlasku i nakon prijedloga Uprave kako će mu se podmiriti sva financijska dugovanja.U Zadru se na Tonija Prostrana računalo kao ključnog igrača u budućnosti, što pokazuje i maksimalan angažman pri liječenju i rehabilitaciji njegove ozljede koju je zadobio nastupajući za mlade reprezentativne vrste.

KK Zadar stava je kako se nikog neće prisiljavati na ostanak te će se pri raskidu ugovora poštivati procedura koju zahtjeva pravilnik Hrvatskog košarkaškog saveza. Očitovanje KK Zadar prema HKS-u bit će upućeno do zadanog roka, 11. siječnja 2010. godine.'

Poznato je da Prostran neće dugo tražiti novu sredinu, a najizglednija buduća destinacija perspektivnog beka je KK Zagreb. U Trnskom su si stvorili status kluba koji najuspješnije profilira mlade igrače, a i na financijskom planu su dovoljno jaki i, ostane li u Hrvatskoj, Toni bi uskoro mogao obući žuti dres.