PREVIŠE TAJNOVITOSTI

Prošlo je više od sedam godina od teške nesreće Michaela Schumachera; evo što znamo i kakva je zaista situacija sa legendarnim prvakom

03.01.2021 u 07:56

Bionic
Reading

Prošlo je više od sedam godina od stravične skijaške nesreće Michaela Schumachera u francuskim Alpama 29. prosinca 2013., a ni dan danas nitko, osim njegovih najbližih, ne zna kakva je situacija sa sedmerostrukim prvakom Formule 1

Podsjećamo, kobnog dana, Nijemac je pretrpio udarac u glavu koji mu je nanio ozbiljno oštećenje mozga i preokrenuo život. Od tada obitelj njegovo zdravstveno stanje skriva od javnosti, pa su nam ostala samo nagađanja te poneka izjava od osoba koje ga imaju dozvolu posjetiti.

Teška nesreća dogodila se na skijanju u francuskim Alpama. Helikopterom je prebačen u najbližu bolnicu, a liječnici su odmah utvrdili da je njegovo stanje ozbiljno. U Grenobleu je imao dvije operacije i stavljen je u induciranu komu. Od tada je na putu oporavka, a obiteljski zavjett o šutnji najavljen je novinarima 3. siječnja 2014. Nakon šest mjeseci u komi, probudio se u lipnju 2014. Njegova menadžerica Sabine Khem prenijela je sretnu vijest, podsjeća novinar španjolske Marce.

U rujnu 2015. prebačen je u bolnicu u Švicarskoj, a zatim u svoj dom na obali Ženevskog jezera. Michael je budan više od šest godina, ali njegovo je stanje i dalje uglavnom nepoznato. Njegova supruga Corinna uvijek je bila jasna da obitelj neće dijeliti informacije o njegovom stanju te je poručila da njezin suprug ima najbolju moguću medicinsku skrb.

Tijekom 2020. godine procurile su iizjave od prijatelja i poznanika koji imaju pristup bivšem vozaču.

'Znam kako je, imam informacije. Uvijek sam bio vrlo blizak s njim, ali moramo ga poštovati i on ne želi da se otkrivaju informacije, pa tko sam ja da to radim? Svaki dan sanjam i molim se da se popravi', rekao je Felipe Massa koji je bio momčadski kolega Schumachera u Ferrariju.

  • +13
Formula 1, Velika nagrada Bahreina; 6.12.2020. Izvor: Profimedia / Autor: James Moy / PA Images / Profimedia

'Vidim Michaela jako često, jednom ili dva puta mjesečno i moj će odgovor uvijek biti isti. Bori se. Jako se dobro za njega brinu i nalazi se na jako udobnom mjestu. Svi oko njega su jako brižni. Možemo samo poželjeti i njemu i obitelji da stvari budu bolje', poručio je bivši izvršni direktor Ferrarija Jean Todt u studenom.

Oglasila se je i bivša supruga Flavija Briatorea, Elisabetta Gregoraci, na talijanskoj je televiziji otkrila informacije koje teško da su njezine, jer nema pristup Michaelu.

'Schumacher ne govori. Komunicira očima. Samo troje ljudi može ga posjetiti.'

Pojavila se i informacija da Michaela liječe matičnim stanicama kako bi obnovili njegov središnji živčani sustav. Na tome rade najbolji stručnjaci iz toga područja još od lipnja 2019., ali rezultati takvog liječenja ne mogu se predvidjeti.

Dakle, i u 2021. smo ušli s malo pravih informacija o čovjeku koji je obilježio jedno veliko razdoblje Formule 1, držao brojne rekorde, a sada je gotovo osuđen na život u četiri zida i 24-satnu medicinsku njegu...