USKORO NA SUD

Prosinečki srpskom slikaru dužan 45.000 eura?

24.10.2012 u 17:13

Bionic
Reading

Iako je iz Beograda i Crvene zvezde otišao (i) zbog teške financijske situacije u kojoj se našao taj klub, Robert Prosinečki, barem prema pisanju srpskih medija, morat će se pojaviti na sudu u Beogradu jer je i on ostao dužan

Prema pisanju lista Sport, a kako prenosi Blic.rs, beogradski umjetnik Predrag Peđa Gavrović podnijet će krivičnu prijavu protiv bivšeg trenera i igrača Crvene zvezde Roberta Prosinečkog, koji mu navodno ni nakon 17,5 godina nije platio 45.000 eura za deset slika koje je naručio od njega. Gavrović je 1991. godine poklonio Robiju jedan akvarel koji se tadašnjem nogometašu Crvene zvezde toliko svidio da je nakon nekoliko godina od Gavrovića naručio još devet slika iz ciklusa 'Rock idoli'.

Portrete zvijezda poput Micka Jaggera, Stinga i Michaela Jacksona, Gavrović je poslao Prosinečkom u Madrid, u kojem je igrao za Real, da bi mu Prosinečki poručio kako će sve financijske obaveze ispuniti kroz godinu dana.

'Prilikom preuzimanja, poslao je mom bratu avans od 1.500 dolara i otada mu se gubi svaki trag. Kada se vratio u Zvezdu na mjesto trenera, ponovo smo se vidjeli i tada me je uvjeravao da će 'sve biti u redu' i da ću dobiti svoj novac. Dao mi je svoj beogradski broj mobilnog telefona, ali ni na jednu SMS poruku nije odgovarao. Javljao se samo kad sam ga zvao s drugih brojeva. Nikad mu neću oprostiti što smo se na kraju dogovorili da se nađemo ispred Marakane, a kada sam stigao naredio je osiguranju da me udalji van klupskog prostora, a potom je pokraj mene projurio službenim automobilom kao pokraj kante za smeće. Kako me nastavio izbjegavati, uputio sam pismo i njemu, ali i Vladanu Lukiću, (predsjedniku Zvezde, op. a.)', rekao je Gavrović za list Sport.

Naravno, beogradski je umjetnik prilično pedantno ispričao kako je još pokušavao doći do Prosinečkog, odnosno svoje kolekcije slika, a za kraj je treneru turskog Kayserispora poručio i ovo:

'Znam samo da ću podnijeti krivičnu prijavu protiv Prosinečkog. Za prijevaru. Ne interesira me povratak slika u kolekciju, želim 45.000 eura, podnosim zahtjev za naplatu potraživanja.'