uvijek otvoren

Prosinečki rekao veliku istinu o Zvezdi ali i zašto ne zove ponajboljeg Dinamovog igrača

05.10.2018 u 18:03

Bionic
Reading

Jedan od najvećih nogometnih autoriteta u Hrvatskoj, ali i malo šire, Robert Prosinečki, koji trenutno radi kao izbornik Bosne i Hercegovine, komentira aktualnosti oko 'najvažnije sporedne stvari'. A njegovo mišljenje itekako ima težinu

Bivši hrvatski reprezentativac, a potom i trener, koji trenutno radi kao izbornik Bosne i Hercegovine, u razgovoru za Sport Klub komentirao je nastup Dinama u Europskoj ligi, pojasnio zašto Izet Hajrović nije (još uvijek) na popisu reprezentativaca BiH, Luki Modriću kao najboljem igraču svijeta ali i o rezultatima Crvene zvezde u Ligi prvaka.

No, krenimo redom.

'Pratim Dinamo koliko mogu, naravno. Bjelica radi dobar posao, igraju odlično u Kupu Uefa, bili su uspješni u dvije utakmice s protivnicma koji po imenima ne da su dobri, nego odlični. Znači da se dobro biralo igrače, da je napravljena dobra atmosfera. Pobjednički duh je tu, tak' da to izgleda jako dobro'.

  • +9
Robert Prosinečki Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Je li pretjerano već sada pričati o proljeću?

'Ne znam. Sigurno da je euforija, ali bez toga ne ide. Poslije dvije pobjede Dinamo ima pravo razmišljati o proljeću!'

Ovako je komentirao i igre Izeta Hajrovića odnosno Amera Gojaka, koji se nadaju njegovom pozivu?

'Dečko (op.a Izet Hajrović) je bio u reprezentaciji pa nije igrao jako dugo pa se vratio u Dinamo. Zatim je počeo dobro igrati i postiže golove. Radi se o kvalitetnom igraču. Što ne znači da neće biti u reprezentaciji.

Gojak?

'Gojak - ako niste znali, sad ću vam objasniti - igra za mladu reprezentaciju, koja ima set-meč loptu protiv Portugala. Ako pobijede, idu na Europsko prvenstvo. Radi se o dobra dva igrača, pogotovo Gojak koji je zadnjih godinu dana napredovao, igra sve bolje i bolje, a Hajrović je ipak igrač koji je već igrao svugdje. A i jedno vrijeme nije igrao u Werderu, pronašao se u Dinamu... No, ne znači da neće biti pozvan za reprezentaciju u budućnosti'.

  • +6
Robert Prosinečki Izvor: Profimedia / Autor: Nihad Ibrahimkadic / Anadolu Agency

Luka Modrić dobitnik je nagrade The Best.

'Sigurno da je Luka odigrao odlično SP, bio super u Ligi prvaka, u ovom trenutku je jedan od najboljih na svijetu, evo i proglašen je najboljim. Odlično je da je ostao u reprezentaciji, to je najvažnije!

Kako biste komentirali Vaš bivši klub Crvenu zvezdu, pomalo neočekivano je izbacila Salzburg i ušla u Ligu prvaka, a tamo je uspjela i otkinuti bod Napoliju?

'To ništa nije slučajno, u nogometu nema slučajnih stvari. Još prošle godine su u Europa ligi otišli daleko. Očito je da postupno i kvalitetno rade'.

Što mislite može li se Zvezda evenutalno uključiti u borbu za treće mjesto u skupini ili čak drugo, iako je grupa ekstremno jaka?

'Jako teško, nećemo se lagati i varati. Igraju s najboljim ekipama na svijetu. Teško da uopće mogu prići, ovo je već velika stvar, bod protiv Napolija je izvanredan. U Beogradu će svima biti teško igrati, ali ovi ostali su u velikoj prednosti'.

Cijeli intervju pročitajte OVDJE.