poraz kod armenije

Prosinečki primio bolan šamar na čelu BiH pa podnio ostavku: Dao sam sve što sam mogao...

08.09.2019 u 16:54

Bionic
Reading

Reprezentacija Bosne i Hercegovine ove nedjelje doživjela je poraz od Armenije u Erevanu rezultatom 4:2 te tako zakomplicirala svoju situaciju u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, a Robert Prosinečki podnio je ostavku...

Robert Prosinečki odlično je započeo svoju avanturu na klupi Bosne i Hercegovine promocijom u elitni razred Lige nacija, ali stvari su ove nedjelje za njega završile.

Naime, reprezentacija BiH doživjela je neočekivani poraz na gostovanju u Erevanu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo koji je omogućio Armeniji da je čak preskoči na ljestvici.

Iako je Dinamov veznjak Amir Gojak ponovo zabio, a jednom je poentirao i Edin Džeko, za domaćina je zabijao dvaput Mhitarjan, a onda ključni gol u 77. minuti Hambardzumjan. Autogol Lončara postavio je konačnih 4:2.

Bosna i Hercegovina gubi pet bodova za Finskom kojoj ovaj rezultat ide na ruku u borbi za drugo mjesto. Četiri su još utakmice ostale do kraja grupne faze kvalifikacija.

Prosinečki je loše podnio ovaj neuspjeh pa je nakon utakmice odlučio napustiti kormilo reprezentacije.

'Nisam uspio motivirati reprezentaciju, mislio sam da ćemo ići na Euro. I sad vjerujem u to, da postoji kvaliteta. Gajio sam nevjerojatan optimizam, dao sam sve što sam mogao. Smatram da smo velika ekipa, ali očigledno nešto nije u redu, čim nisam mogao ekipu dovoljno pripremiti i motivirati,' rekao je Robert Prosinečki nakon susreta.

Dobra vijest za BiH je ta što su njezini nogometaši kroz Ligu naciju osigurali dodatne kvalifikacije, ali bit će izuzetno jake i neće biti lako kroz njih izboriti mjesto na Europskom prvenstvu. Morat će to pokušati napraviti bez Prosinečkog...

EP kvalifikacije

Skupina J

Armenija-Bosna i Hercegovina4:2
Finska-Italija20:45
Grčka-Lihtenštajn20:45
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Italija550015
2.Finska540112
3.Armenija63039
4.Bosna i Hercegovina62137
5.Grčka51134
6.Lihtenštajn50050

Sljedeće utakmice

12.10.Bosna i Hercegovina-Finska
12.10.Italija-Grčka
12.10.Lihtenštajn-Armenija