NESRETNI GYAN

Promašeni penali psihički ga slomili

20.02.2012 u 22:35

Bionic
Reading

Napadač ganske nogometne reprezentacije Asamoah Gyan u ponedjeljak je putem 'twittera' poručio kako je zbog promašenih 11-eraca u ključnim utakmicama na dva uzastopna velika natjecanja 'psihološki uništen', te kako bi htio na neko vrijeme izbivati iz reprezentacije

Gyan je najpoznatiji po promašenom 11-ercu u 120. minuti četvrtfinalnog susreta na Svjetskom prvenstvu 2010. godine protiv Urugvaja kada je mogao uvesti Ganu u polufinale kao prvu afričku reprezentaciju kojoj bi to uspjelo u povijesti, a ranije ovoga mjeseca promašio je i 11-erac na početku polufinalnog dvoboja na Afričkom prvenstvu protiv Zambije kojega je na kraju Gana ponovno izgubila nakon produžetaka i izvođenja 11-eraca.

'Psihološki sam uništen. Kao što možete i zamisliti, mentalno je vrlo teško nositi se s promašajima tako važnih penala za moju zemlju. I stoga mi je potreban odmor kako bih se vratio bolji i mentalno jači. Nikada se nisam u potpunosti oporavio od promašaja na SPu, a sada je uslijedio još jedan. Želio bih zamoliti stanovnike Gane za molitvu i potporu kako bih se bio spreman vratiti i ponovno služiti svojoj zemlji', objavio je napadač Sunderlanda.