LONDONSKA SAPUNICA

Prodaju Žirkova da bi doveli Modrića?

01.08.2011 u 22:17

Bionic
Reading

Ruski Anži iz Mahačkale na rubu je dovođenja Jurija Žirkova iz Chelseaja

Ruski reprezentativac nalazi se u Rusiji i navodno je potrebno dogovoriti samo neke detalje oko ugovora i obaviti liječnički pregleda da Žirkov postane novi igrač Anžija. Iako on to sam nije želio potvrditi, branič Anžija Tagirbekov otkrio je da je Žirkov već razgovarao s trenerom Gadžijem Gadžijevim te se upoznao s budućim suigračima.

Chelseajev branič za novi bi klub trebao potpisati četverogodišnji ugovor, no nije poznato koliko će zarađivati godišnje. Ono što je važnije je da će klub sa Stamford Bridgea za njega dobiti oko 13 milijuna funta odštete. Englezi su prodaju Žirkova odmah povezali s dovođenjem Luke Modrića.

Podsjetimo, Chelsea se ovih dana sprema poslati posljednju, završnu ponudu za hrvatskoga igrača, a budući da su ponude od 22 i 27 milijuna funti odbijene, nagađa se da će sljedeća iznositi više od 30 milijuna funta. Kako će na račun londonskog kluba sjesti veliki novac od transfera Žirkova, i kupovina Modrića bit će puno jednostavnija i bezbolnija.

No, što je još važnije, odlaskom ruskog nogometaša slobodno postaje posljednje mjesto rezervirano za igrače koji nisu iz Chelseajeve škole nogometa. Naime, od 25 igrača, 17 ih, prema pravilima, može biti 'sa strane', a osam iz vlastitog pogona.