NAJBOLJI OD NAJBOLJIH

Procurili finalisti za Zlatnu loptu; ako je ovo istina, jedna zvijezda bit će posebno razočarana

20.11.2018 u 08:19

Bionic
Reading

France Football 3. prosinca dodjeljuje Zlatnu loptu za najboljeg nogometaša svijeta, a prema jednoj videoobjavi, može se zaključiti koji su igrači ušli u najuži izbor

Luka Modrić dobio je nagrade za najboljeg u 2018. Fife i Uefe, a smiješi mu se i Zlatna lopta, koju su u posljednjih deset godina osvajali samo Cristiano Ronaldo i Lionel Messi.

Ugledni L'Équipe u ponedjeljak je objavio i službeni video kao najavu za najiščekivaniju sportsku gala večer i tako nam vjerojatno otkrio i tri finalista za glavnu nagradu, piše goal.hr.

Kylian Mbappé, Raphael Varane i Luka Modrić su, sudeći prema redoslijedu pojavljivanja i prostoru koji su dobili, finalisti Zlatne lopte.

Video počinje prikazom Cristiana Ronalda, posljednjeg osvajača Zlatne lopte, onda se pojavljuju Mbappé i Varane kako slave osvajanje Svjetskog prvenstva, a potom i Luka Modrić kako ljubi trofej Lige prvaka osvojen s Real Madridom.

Zatim slijedi rez pa kreće glazba Ballon d'Ora, tijekom koje se ubrzano izmjenjuju sekvence ostalih kandidata - Salaha, Ronalda, Messija, Neymara, Pogbe, Griezmanna, Kante, Hazarda, pa ponovno Mbappéa, Varanea i Modrića.

Glasovi novinara koji su sudjelovali u izboru najboljeg igrača svijeta zaključeni su 10. studenog, a ubrzo se u francuskim medijima pojavila informacija kako Modrić, nakon polovice prebrojanih glasova, vodi u poretku ispred Varanea i Mbappéa, što je sigurno bilo veliko razočaranje Griezmannu jer je bio uvjerljivo najglasniji, odnosno nije tajio to da smatra kako hrvatski kapetan ne zaslužuje biti pobjednik, nego netko iz redova francuske reprezentacije, a ponajviše je gurao – sebe.

  • +28
Luka Modrić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL