razgovor s navijačima

Procurila snimka tajnog sastanka BBB-a i igrača Dinama: 'Zdravko Mamić je preuzeo Dinamo, repku, sve, ne igraju uvijek najbolji...'

01.04.2020 u 10:26

Bionic
Reading

Navijači i igrači Dinama sastali su se prije sedam godina, a tema je bio Zdravko Mamić

Dinamo se još bori s problemima izazvanim pokušajem smanjenja plaća prvotimcima i Nenadu Bjelici i njegovom stožeru zbog pandemije koronavirusa. Pokušaj smanjenja plaća nije uspio jer su ga igrači i stručni stožer odbili, a epilog je da je cijeli stručni stožer dobio otkaz osim Nenada Bjelice koji zapravo ni nema izbora nego otići. O svemu se zadnjih dana oglasio i Zdravko Mamić koji je objavio i koliko je stručni stožer zarađivao i poručio kako je 'game over'.

U jeku te velike svađe uprave s jedne strane i trenera Bjelice, njegovog stožera i igrača prve momčadi s druge strane, u javnost je procurila snimka sastanka BBB-a i igrača od prije sedam godina. Tada je tema bio Zdravko Mamić, a glavnu su riječ vodili navijači, dok su u razgovoru izgleda sudjelovali i Josip Šimunić i Jerko Leko.

Dalmatinski portal je donio transkript tog razgovora i tvrdi se snimka pojavila na YouTubeu, no naknadno je maknuta, ali da se svejedno 'zavrtjela internetom'. Snimka koja traje 56 minuta počinje izlaganjem navijača.

'Ne radimo ovo iz osobnih interesa. Nitko od nas nema namjeru ući u klub. Sjetite se kada je Zdravko Mamić stao pred igrače. Nije on zabio ti komada u Ajax Areni nego igrači. Oni su svi spustili glavu jer su morali. Mamić je strgao Dinamovu majicu i izašao van. Želi da ga se slavi, ali to ne ide', govore predstavnici navijača pa dodaju:

'Čovjek je bolesni egotriper. Igra se utakmica u Splitu, tko je glavni akter? Mamić? On plaća premije vama, on dovodi: 'Ja odlučujem, ja sam isplatio...' A nitko nije iznad kluba. Ima li u tom klubu iti jedan trener, igrač?', pitaju se navijači.

Njima su se požalili i Joe Šimunić i Jerko Leko.

'Ne igraju uvijek najbolji. Tako je to, nažalost', kaže Šimunić, a Leko dodaje:

'Preuzeo je sve, repku i Dinamo. Kad je mene Čačić poslao iz momčadi, moraš navijati da izgubiš da se vratiš. Isto kao i vi, moraš navijati nekad čak protiv svog kluba pa ti pojašnjavaj...' Snimka traje 56 minuta, a još zanimljivih dijelova ovog razgovora navijača i igrača Dinama od prije sedam godina pogledajte OVDJE.