incident u spa

Procurila snimka strahovite nesreće koju u izravnom prijenosu nisu htjeli prikazati!

10.05.2018 u 10:46

Bionic
Reading

Utrka 'Šest sati Spa' ostat će u pamćenju po prvoj pobjedi Fernanda Alonsa za volanom Toyote, ali i teškoj nesreći ruskog vozača Matevosa Isaakjana koja mora zabrinuti organizatore prvenstva...

Legendarna Spa jedna je od staza koje vozači obožavaju, a Fernando Alonso nije mogao na boljem mjestu započeti svoju karijeru vozača utrka izdržljivosti i to još pobjedom za volanom Toyote.

  • +3
Fernando Alonso Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

No, mjesec dana prije '24 sata Le Mansa', FIA se mora zabrinuti, jer jedan incident u Belgiji pokazao je da ovogodišnji automobili opet lete. Dogodilo se to mladom 20-godišnjem Isaakjanu koji je za volanom SMP Racinga na izlasku iz Eau Rougea izgubio kontakt s asfaltom i kroz zrak odletio u zaštitnu ogradu.

Nesreća je toliko zabrinula one koji vode WEC da u izravnom prijenosu nikad nije prikazana, ali jedan od gledatelja uspio je uhvatiti Isaakjana kako leti kamerom na svom mobitelu.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Ako automobil može sam od sebe odletjeti u zrak ozbiljan je to sigurnosni problem za koji su kriva tehnička pravila, a u Le Mansu na dugim ravnim dijelovima to bi se moglo ponoviti. Uostalom, Mark Webber i Peter Dumbreck već su letjeli sa svojim Mercedesima na zastrašujući način 1999. godine na francuskoj stazi.

Ako tome dodamo da je Pietro Fittipaldi, sin bivšeg F1 prvaka slomio obje noge na otvaranju WEC sezone u Spa, onda je jasno da će trebati puno sreće da nitko ne strada u Le Mansu 17. i 18. lipnja...

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube