DVA IGRAČA 'AUT'

Problemi u hrvatskoj skupini Lige nacija zbog novih slučajeva koronavirusa, ali u tome se ne traži alibi

Bionic
Reading

Dva pozitivna slučaja na koronavirus otkrivena u nogometnoj reprezentaciji Portugala nisu poremetila pripreme europskih prvaka za utakmicu protiv Francuske

'Jučerašnji i današnji treninzi su prošli normalno. Nisu nas poremetili pozitivni slučajevi na koronavirus. Igrači su puni samopouzdanja', kazao je portugalski izbornik Fernando Santos na novinarskoj konferenciji.

Aktualni europski prvak i pobjednik Lige nacija je za ogled protiv svjetskih prvaka ostao bez vratara Lyona Anthonyja Lopesa i braniča Lillea Josea Fontea, a umjesto njih pozvani su vratar Vitorije Bruno Varela i branič Granade Domingos Duarte.

Prije gostovanja u Parizu, Portugalci su odigrali u srijedu prijateljsku utakmicu protiv Španjolske koja je završila bez golova.

'Upozorio sam igrače nakon utakmice protiv Španjolske, analizirali smo sve što je bilo pozitivno i manje pozitivno', dodao je Santos.

Francuska i Portugal sastat će se u nedjelju na stadionu Stade de France, četiri godine nakon finala Europskog prvenstva kada je Portugal na istom stadionu porazio Francuze sa 1:0.

  • +5
Prijateljska utakmica, Portugal - Španjolska, 2020. Izvor: EPA / Autor: MARIO CRUZ

'Finale će se uvijek pamtiti, ali ono što ću sutra osjećati nema nikakve veze s tim. Bit će to druga utakmica', rekao je Santos.

'Francuska je jedna od najboljih momčadi na svijetu, ali mi imamo svoje oružje. Idemo u Pariz s uvjerenjem da možemo pobijediti', dodao je portugalski izbornik.

  • +15
Prijateljska utakmica, Švicarska - Hrvatska, 2020. Izvor: EPA / Autor: PETER KLAUNZER

Portugal nakon dva kola vodi na ljestvici skupine sa šest bodova i razlikom pogodaka 6-1, dok Francuzi također imaju šest bodova i 5-2 razliku pogodaka. Hrvatska i Švedska su bez bodova.