povukla 'ručnu'

Pritisak učinio svoje: Šarapova donijela neočekivanu odluku za Wimbledon!

19.05.2017 u 16:38

Bionic
Reading

Nakon što su pozivnice koje je dobivala za svoje povratničke turnire izazvale brojne kontroverze, Marija Šarapova odlučila je ne zatražiti 'wild-card' za Wimbledon, a do glavnog ždrijeba pokušat će se probiti kroz kvalifikacije..

Podsjetimo, ruska 30-godišnja tenisačica odradila je suspenziju od godine i pol zbog pada na doping testu, a iako joj je renking jako potonuo, već svoje prve mečeve odigrala je na iznimno bogatom turniru u Stuttgartu, zahvaljujući pozivnici organizatora.

Isto se ponovilo u Madridu i Rimu, a Marija će s pozivnicom igrati i u Birminghamu tijekom lipnja, što je izazvalo gnjev kolegica tenisačica koje smatraju da je nepravedno da netko tko je koristio meldonij i time kršio sportska pravila ima privilegiran status nakon povratka na teren.

Šarapovu su kritizirale mnoge, uključujući Bouchard koja ju je prozvala varalicom te Mirjanu Lučić koja ju je usporedila s Lanceom Armstrongom.

Pritisak je učinio svoje pa za Roland Garros nije dobila pozivnicu i propustit će drugi Grand Slam turnir sezone, a čini se da je i sama Ruskinja odlučila 'povući ručnu' pa za Wimbledon 'wild-card' nije niti tražila.

Neočekivana je to odluka, ali Šarapova ima svoju računicu. S obzirom da je zahvaljujući turnirima na koje je prethodnih tjedana pozivana trenutno već 211. igračica svijeta, imat će pravo nastupa u kvalifikacijama Wimbledona pa bi engleski turnir ipak mogao u glavnom ždrijebu imati svoju osvajačicu iz 2004. godine...