GLAVNA TEMA NA 'OTOKU'

Pritisak engleskih medija na njihove igrače strašan, a Hrvatska već 'pokopana', jer je spora i umorna!

Bionic
Reading

Glavna tema na 'Otoku' je utakmica polufinala između Hrvatske i Engleske. Tamošnji mediji uvjereni su da je ovo velika prilika za Gordi Albion odnosno da pobjednik ovisi samo o njihovim nogometašima

Izbornik i igrači Engleske s respektom govore o Hrvatskoj, ali za razliku od njih takvog stava nisu mediji i veliki dio navijača na 'Otoku'. Oni podcjenjivački pišu i pričaju o Hrvatskoj te se već vide u finalu.

'Nemojte biti kokoši', poručili su otočki mediji nogometašima engleske reprezentacije uoči polufinala Svjetskog prvenstva u Rusiji i susreta protiv Hrvatske.

Za Engleze je to najvažnija utakmica u posljednjih 28 godina, otkako su na SP-u Italiji 1990. godine bili četvrti.

Na 'čizmi' su ih u polufinalu zaustavili Nijemci nakon izvođenja jedanaesteraca, a potom su u susretu za broncu izgubili od domaćina Italije.

  • +9
SP 2018., četvrtfinale: Švedska - Engleska Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Novu priliku čekali su duže nego mi. Hrvatska je zadnje i do sada jedino polufinale imala prije točno 20 godina. Za razliku od Engleza koji su bili četvrti, Hrvatski nogometaši su World Cup u Francuskoj 1998. okončali pobjedom u susretu za broncu. No, Gordi Albion se može pohvaliti i svjetskom krunom iz 1966.

Pritisak engleskih medija je strašan. Svi očekuju pobjedu protiv Hrvatske koja je, po njima, umorna i spora naglašavajući kako se momčad Garetha Southgatea ne treba plašiti ove Hrvatske.

'Pokopali smo duhove i ponovno naučili voljeti svoju momčad i sad nam dovedite Hrvatsku', poručuju otočka pera.

Očekuje se i invazija engleskih navijača na Moskvu. Premda Englezi na ovom prvenstvu nisu bili u brojkama kao na dosadašnjim prvenstvima, očekuje se kako će ih u Moskvu doći oko 10.000.

'Ne znam što je Gareth Southgate rekao dečkima, ali neka tako i nastavi. Igraju sjajno i vjerujem kako možemo do kraja,' kazala je engleska legenda Paul Gascoigne za Sky Sports.

'Dečki su neustrašivi,' dodao je Gazza.

Njegov bivši suigrač iz redova 'Gordog Albiona' Stuart Pearce je u razgovoru za The Sun poručio kako ga impresionira jedinstvo među igračima: 'Imamo skupinu mladih ponosnih igrača prepunih samopouzdanja.'

  • +38
SP u nogometu, četvrtfinale: Rusija - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Dio medija je zasluge za odlične engleske predstave u Rusiji pridao i psihologinji Pippi Grange, koju je Southgate priključio svom timu stručnjaka.

Ona je engleske igrače učinila hrabrima i neustrašivima, piše Times. 'Dečki sve je u glavama,' poručila im je Grange.

'Dosta smo radili i puno nam je pomogla, zaista je sjajna,' kazao je Dele Alli, dok je Ashley Young dodao: 'Mentalna snage momčadi je iznimno važna.' U kolumni BBC-a legendarni golgeter Engleske Alan Shearer je napisao:

‘Imaju tehnički nadarene igrače poput Luke Modrića i Ivana Rakitića, ali su mi oni izgledali kao mrtvaci koji hodaju u produžecima protiv Rusije. Trebamo ih respektirati zbog kvalitete koje posjeduju, ali ne i bojati.'

  • +28
Hrvatska - Rusija, navijači na stadionu u Sočiju Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX