POZNATI NA TRIBINI

Prinčevi, glumci i Nadal gledali finale

11.07.2010 u 23:07

Bionic
Reading

Finalni ogled svjetskog nogometnog prvenstva između Španjolske i Nizozemske privukao je u Johannesburg 15 šefova afričkih država, pripadnike kraljevskih obitelji Španjolske i Nizozemske, te veliki broj poznatih osoba

Utakmici je prisustvovala španjolska kraljica Sofija, princ Felipe i princeza Letizia. Kralj Juan Carlos nije prisustvovao finalu jer se nije posve oporavio od operacije pluća koju je imao početkom svibnja. Nizozemske 'boje' branili su premijer Jan Pieter Balkenende, te princ Willem-Alexander.

Na tribinama su bile i brojne zvijezde kao što su glumac Morgan Freeman koji je u posljednjem filmu 'Invictus', nominiranom za Oscara, glumio južnoafričkog lidera Mandelu. Utakmicu je pratila i Hollywodska glumica, Južnoafrikanka Charlize Theron, kanadski pjevač Bryan Adams, inače veliki navijač Chelsea, kolumbijska pjevačica Shakira, princ Albert od Monaca, tenor Placido Domingo, teniski broj jedan Rafael Nadal.

Utakmicu je pratilo i 15 predsjednika afričkih država među kojima su bili čelnik Južne Afrike Jacob Zuma, te njegov kolega iz Zimbabvea Robert Mugabe.