ovo je čekao

Prilika koju Nikola Kalinić ne smije propustiti; hrvatskom se napadaču napokon 'otvorilo'

03.12.2018 u 18:19

Bionic
Reading

Atletico Madrid neočekivano je ostao bez pomoći svog najboljeg napadača. Brazilac sa španjolskom putovnicom Diego Costa (30) pod hitno je morao na operaciju, pa se neočekivano otvorila prilika za našeg Nikolu Kalinića koji i dalje čeka na svoj prvi gol u dresu 'rojiblancosa'...

'Dok jednome ne smrkne, drugome ne svane...', stara je narodna poslovica. Tako je sada, potpuno neočekivano, Nikola Kalinić dočekao priliku u Atletico Madridu. Stigao je Kale u Madrid ovog ljeta, nakon nesretne avanture i izbacivanja iz naše reprezentacije na SP-u u Rusiji odrekao ga se i Milan koji ga je za 15 milijuna eura prodao 'rojiblancosima'.

Nažalost, hrvatskom napadaču nikako da krene, gol ga neće, još nije zabio prvijenac u dresu Atletica, a konkurencija ne spava. Dapače, već su krenule kritike na račun njegovih igara, napadači žive od golova, a Kale je već zaboravio kakav je osjećaj radovati se kad zabiješ... Nije sretan ni trener Atletica Diego Simeone, već neko vrijeme neizravno upozorava, ali prošlog je tjedna i javno prozvao Kalinića i istaknuo kako očekuje njegove golove.

No, Kale nema minutažu, ulazi kao zamjena, u prvenstvu je odigrao samo 218 minuta u sedam utakmica.

  • +14
Nikola Kalinić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Sada bi se sve to moglo promijeniti jer mu se odjednom 'otvorilo'. Prvi strijelac 'rojiblancosa' Diego Costa odlučio je kako više ne može trpjeti bol te će operativnim zahvatom riješiti problem ozljede stopala već ovog tjedna. Otputovao je Costa, uz blagoslov trenera Simeonea i čelnika kluba, već ovog ponedjeljka put rodnog Brazila gdje će ga i operirati.

Za sada se ne zna koliko će Costa pauzirati, ali neke prve informacije kazuju kako će nakon operacije morati pauzirati najmanje šest tjedana, a potom slijedi oporavak pa neće biti spreman prije ožujka sljedeće godine... Tu bi sada morao 'uskočiti' Nikola Kalinić i uhvatiti svoju priliku. Mora to učiniti odmah jer Simeone razmišlja o tome da priliku da i 19-godišnjem Borji Garcesu koji je istaknut kao budućnost kluba. Kalinić? On bi, ako u sljedeće dvije ili tri utakmice ne zabije, vrlo lako mogao postati - prošlost Atletica...