U ISTOJ FAZI

Prije devet godina slavio je Real

26.04.2011 u 12:42

Bionic
Reading

Hoće li se povijest ponoviti? Prije devet godina, Real i Barcelona također su igrali polufinale Lige prvaka, a dalje je otišao 'kraljevski klub'

Velikani, ne samo španjolskog, već i svjetskog nogometa imaju svoj El Clasico. No kako su oba kluba bila dio europske elite, tako su se imala prilike susretati i izvan Španjolske. Posljednji takav dvoboj zbio se 2002. godine, također u polufinalu Lige prvaka. S time što se tada prvi dvoboj igrao u Barceloni, a uzvrat u Madridu.

Možda je to dobra vijest za Guardiolu i njegove igrače, jer ako se povijest ponavlja, onda bi dalje trebao proći Real. 'Kraljevski klub', za koji su onda igrali Zidane, Figo, Hierro, Carlos i Raul slavio je na Nou Campu sa 2:0, a za Katalonce tada su igrali Kluivert, Frank de Boer, Enrique.

U obje momčadi bili su i neki igrači koji bi mogli istrčati u srijedu. Za Real će to sigurno biti Iker Casillas, a u dresu Barcelone to bi mogao biti Carles Puyol.

Real je nakon pobjede u gostima, na svom stadionu sačuvao prednost odigravši 1:1, a potom je u finalu bio bolji od Bayera iz Leverkusena. Za Nijemce su tada nastupala čak trojica Hrvata, Boris Živković, Marko Babić i Jurica Vranješ.