ZASLUŽIO JE

Približava se Euro, a hrvatski reprezentativac je pred fantastičnim transferom koji njegovom klubu donosi milijune eura

  • D. S.
  • Zadnja izmjena 01.06.2021 22:40
  • Objavljeno 01.06.2021 u 22:26
Bionic
Reading

Uoči početka Europskog prvenstva opet se zakuhalo oko prvog vratara hrvatske reprezentacije Dominika Livakovića koji je zasad još uvijek u Dinamu, ali to bi se moglo uskoro promijeniti

Iza Livakovića je sjajna sezona u 'modrom' dresu, a dokaz je i to što je izabran u All Star momčad Europske lige u kojoj je Dinamo došao do četvrtfinala, a to nije ostalo nezamijećeno kod bogatih klubova.

Za mladog golmana i ranije su se vezivali brojni inozemni klubovi (Montpellier, Milan, Ajax, Lille), ali je on ostao na Maksimiru, a dobrim predstavama u Dinamu ulovio je i prvi sastav u hrvatskoj nacionalnoj vrsti.

Pred Livakovićem je sada Euro, a desetak dana prije početka turnira sve je izglednije da bi hrvatski vratar mogao u inozemstvo i to u senzaciju francuskog prvenstva – Lille, koji je osvojio naslov pored bogatog PSG-a.

Lille se i prije spominjao kao moguća nova destinacija Livakovića, ali su u Dinamu ostali čvrsti te ga nisu prodali. No ovoga puta bi mogla sjesti ponuda koja bi zadovoljila apetite maksimirskih čelnika, a to bi bilo s bonusima do 15 milijuna eura.

  • +7
Dinamo - Šibenik, 36. kolo HT Prve lige, 2020/21. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Lille je nedavno napustio prvi vratar Mike Maignan, a u francuskom prvoligašu Livakovića vide kao idealnog nasljednika. Inače, Livaković je vezan uz Dinamo do ljeta 2024., a vrijednost prema transfermarktu mu je 15 milijuna eura.