prvak vrlo emotivan

Presretni Max Verstappen priznao da se 'čuda ponekad događaju', a komentirao je i probleme koje je imao s Lewisom Hamiltonom: Imali smo teške trenutke...

12.12.2021 u 18:09

Bionic
Reading

Novi svjetski prvak u formuli 1 Nizozemac Max Verstappen nije mogao suspregnuti emocije nakon nevjerojatne pobjede na Velikoj nagradu Abu Dhabija, posljednjoj utrci svjetskog prvenstva.

Nizozemac je u nevjerojatnoj utrci stigao do pobjede pretekavši Hamiltona u posljednjem krugu.

Verstappnu je ovo prva titula u karijeri, a ujedno i prva za Nizozemsku, dok je Britanac ostao na sedam svjetskih titula koliko je osvojio i Nijemac Michael Schumacher.

'Ovo je ludo', kazao je Nizozemac, te nastavio: 'Trebalo nam je čudo da dođemo do ove titule. Moj san je bio postati vozač formule 1. Nadate se pobjedama, postoljima, nadate se da kako ćete slušati nacionalnu himnu. A sada sam ovdje, kao svjetski prvak, sa svojim tatom. Moja obitelj, moji prijatelji, oni koji su me potakli da budem bolji - svi su tu', kazao je 24-godišnji Nizozemac.

Verstappen je stigao do naslova premda se u jednom trenutku njegova pozicija činila izgubljenom.

'Cijelu utrku sam nastavio 'gurati' i vjerovati u pobjedu iako se nije činilo da idem u tom smjeru. No čuda se ponekad događaju', kazao je.

'Trebalo nam je malo sreće i dobili smo je', dodao je šef tima Christian Horner.

  • +9
Slavlje Maxa Verstappena Izvor: EPA / Autor: Ali Haider

Verstappen se također zahvalio momčadskom kolegi Meksikancu Sergiu Perezu.

'Želim se zahvaliti Checu (Perezov nadimak), bio je briljantan suigrač. Moj tim zna da ih volim. Nadam se da ćemo biti zajedno još 10 ili 15 godina. Ne želim se mijenjati, želim ostati s njima do kraja karijere, ako me žele zadržati'. 

Također je odao počast Lewisu Hamiltonu na kraju sezone isprekidane s nekoliko incidenata između dvojice vozača.

'Lewis je nevjerojatan vozač i nevjerojatan natjecatelj. Imali smo teške trenutke, ali to je dio sporta, svi žele pobjedu. Sljedeće godine ćemo se vratiti i pokušati sve ponoviti', poručio je novi svjetski prvak.

Verstappenovu pobjedu komentirao je i Perez.

'Sretan sam zbog Maxa i zbog momčadi, oni stvarno zaslužuju ovu titulu, premda smo izgubili titulu konstruktora. Imao sam dobru sezonu, trebalo mi je vremena da se prilagodim i dosta sam napredovao u drugoj polovici sezone, tako da sam mogao pomoći Maxu. Bilo je teško protiv Lewisa, ali bio je to fair-play, siguran sam da će Lewis razumjeti', kazao je Meksikanac.

Hamilton, koji je bio na putu do rekordne osme titule i 104. pobjede u karijeri, čestitao je novom prvaku.

'Želim čestitati Maxu i njegovom timu. Odradio je fantastičan posao ove godine. Cijeli moj tim, svi u tvornici i ovdje, radili smo jako vrijedno ove godine. Bila je ovo jedna od najtežih sezona. Jako sam ponosan na njih i sretan što mogu podijeliti ovo putovanje s njima. Dali smo sve na kraju sezone, nikada nismo odustali i ovo je najvažnije', istaknuo je Hamilton.

Dodajmo kako je Mercedes nakon utrke uložio dvije žalbe zbog navodnih kršenja sportskih propisa u trenutku kada je sigurnosni automobil bio na stazi.