KVALIFIKACIJE ZA SP

Preokret Argentine, probudio se i Čile

16.11.2011 u 11:16

Bionic
Reading

Lionel Messi i Alexis Sanchez, suigrači u Barceloni, svojom su igrom u utorak navečer bacili u zaborav prošlotjedne loše rezultate Argentine i Čilea u kvalifikacijskim utakmicama za SP 2014. te im osigurali pobjede nad Kolumbijom i Paragvajem

Kolumbija koja je ugostila Argentinu na stadionu Metropolitano igrala je bolje prvo poluvrijeme i povela 1:0 pogotkom Darlona Pabona. Messi je izjednačio na 1:1, što je njegov drugi gol u kvalifikacijama za SP 2014., a Sergio Aguero je zabio gol za konačan rezultat 2:1.

Pobjednički gol je pao nakon što je Messi šest minuta prije kraja dobacio loptu Higuainu u šesnaestercu, kolumbijski vratar David Ospina je obranio njegov udarac, no Aguero je odbijenu loptu uspio ugurati u donji dio mreže.

Kolumbija - Argentina 1:2

Venezuela je, sljedeći pobjedu 1:0 nad Argentinom od prošlog mjeseca, iskazala se još jednom sjajnom predstavom i na domaćem terenu svladala Boliviju istim rezultatom. Branič Oswaldo Vizcarrondo je postigao jedini pogodak na utakmici udarcem iz kornera.

Čile, je na svom stadionu Nacional u Santiagu pobijedio Paragvaj pogocima braniča Pabla Contrerasa i zamjene Matiasa Camposa Tora.

Čile - Paragvaj 2:0

Ekvador, koji je četvrti na ljestvici, svoju je prednost gradio utakmicama na gotovo 3.000 metara nadmorske visine gdje je razrijeđen zrak, a tako je bilo i u susretu s Peruom kojeg je pobijedio 2:0. Edison Mendez, veteran koji je s Ekvadorom nastupio na SP-u 2002., i Cristian Benitez zabili su golove u zadnjih 20 minuta.

Pobjedom nad Kolumbijom Argentina se digla na drugo mjesto na ljestvici sa sedam bodova kao što ima i vodeći Urugvaj koji je prvi zbog gol razlike. Venezuela je treća, također sa sedam bodova. Ekvador i Čile imaju po šest bodova, Kolumbija i Paragvaj po četiri, Peru tri, a Bolivija jedan.

Rezultati svih utakmica južnoameričkih kvalifikacija za SP 2014. koje su odigrane u utorak navečer i ljestvica:

Kolumbija - Argentina 1:2 (Pabon 45, Messi 61, Aguero 84)
Čile - Paragvaj 2:0 (Contreras 27, Campos Toro 86)
Ekvador -Peru 2:0 (Mendez 70, Benitez 89)
Venezuela - Bolivija 1:0 (Vizcarrondo 25)