SAMOZATAJNI DIV

Preminula legenda Davora i prvi trener Ivice Olića

23.02.2016 u 19:52

Bionic
Reading

NK Slavonac iz Davora i cijeli novogradiški kraj ostao je bez jedne od najznačajnijih pojava koje su oplemenile tamošnji nogomet

Stanislav Stuburić (58) je nakon 58 godina prestao disati. 'Vječni' nogometni trener, funkcioner, financijer u Davoru ostavio je bogatu sportsku ostavštinu svome kraju i u ponedjeljak je ispraćen na groblju u mjestu koje je hrvatskom i njemačkom nogometu podarilo Ivicu Olića.

Veliku ulogu imao je upravo 'Stuba', njegov prvi trener koji je prepoznao mršavog trkača i počeo ga klesati u napadača kojega je cijenila čitava Europa. Samozatajni, oni koji ga znaju kažu, div nikada se nije volio stavljati u prvi plan i Olićev meteorski uspjeh uvijek je pripisivao drugima. Ipak, Ivica je jedan od mnoge djece kojima je upravo on gurnuo loptu u noge i s njima dijelio svoje nogometno znanje.


Ta je relacija ostala doživotna. Uvijek je pratio Ivicu na utakmicama po Europi, stalno s njim pričao u najvažnijim trenucima karijere i u svom mjestu stvorio jako uspješnog vječnog prijatelja. Bio je tamo kad je tada 15-godišnji Ivica uskočio umjesto ozlijeđenog brata u susjednim Sičama i odmah zabio prvi seniorski gol. I kada je odlazio u Marsoniju, Dinamo, Rusiju i postajao 'kraljem Bundeslige'. Uživao je u posljedicama svoje odlične procjene. Imao je svoju farmu i OPG, tri kćeri, razum, radni elan i široko srce. Sve što krasi velikane.

Cijeli kraj se slaže da s njegovim odlaskom svi gube, ali i da je iza sebe ostavio nemjerljivo puno.