SPEKTAKL 5. RUJNA

Premijera iz snova - čuveni Falcao protiv Dinama na Šalati

24.08.2014 u 10:39

Bionic
Reading

Baš kao i prošle godine, MNK Futsal Dinamo imat će premijerni nastup uoči nove sezone na legendarnoj Šalati, a nasuprot momčadi Miće Martića bit će engleski Nottingham Forrest, za koji od ove jeseni igra i najveći futsal igrač u povijesti, Brazilac Alessandro Rosa Vieira, poznatiji kao Falcao

Prošle godine, kada je MNK Futsal Dinamo odlučio momčad i projekt predstaviti na Šalati, malo tko je očekivao spektakl koji će nekoliko dana biti važna vijest u sportskim medijima. Tih dana društvene mreže bile su užarene od dojmova, filmića i fotografija, osjećalo se da se u gradu dogodilo nešto važno. Nakon što je odigrana uspješna sezona, u kojoj je Futsal Dinamo suvereno zavladao drugoligaškim terenima, a po posjećenosti se mjerio s najvećim sportskim kolektivima u gradu, klupski čelnici odlučili su da se i ova sezona otvori na kultnoj Šalati.

Sportski i medijski spektakl održat će se 5. rujna, a događaj će uz prvu momčad na čelu s novim trenerom - legendom hrvatskog futsala Mićom Martićem - uveličati legende Dinama, hrvatskog malog nogometa te gostujuća ekipa iz engleskog Nottinghama. Ove sezone za englesku momčad igrat će i Alessandro Rosa Vieira, u futsal svijetu poznatiji kao Falcao.

Naravno, Martić će predstaviti i svoja dva pojačanja, napadača Hrvoja Penavu, bivšeg hrvatskog reprezentativca i igrača Alumnusa koji je prije dvije godine osvojio naslov prvaka Hrvatske, te Mateja Horvata, veliku nadu hrvatskog futsala i ponajboljeg mladog igrača u Hrvatskoj, kapetana U-21 reprezentacije.

Za sada valja reći kako su dolazak obećali i igrači koji s pravom nose titulu idola BBB-a, a puni sastavi i imena svih momčadi za sada se drže u tajnosti.

Prošla natjecateljska godina bila je vrlo uspješna za Futsal Dinamo jer je iz II. HMNL-a sjajnim igrama ušao u I. ligu.

Kako zadaća ovog članskog kluba nije samo sport, već i djelovanje u zajednici te pomaganje potrebitima, Dinamo je ovaj puta organizirao humanitarnu akciju u suradnji s udrugom 'Jedni za druge', koja se bavi prevencijom ovisnosti, socijalnom i psihološkom rehabilitacijom te resocijalizacijom bivših ovisnika i osoba s invaliditetom uz pomoć terapije jahanjem. Cilj akcije je prikupiti sredstva koja će biti donirana udruzi kako bi se pomoglo njenu radu.

U tu svrhu Futsal Dinamo će izraditi majice s vlastitim grbom, a dizajn će se odabrati između više od 20 prijedloga navijača koji su zaprimljeni. Majice će biti dostupne u BBB-ovom fan shopu u Ilici 37 te na predstavljanju kluba na Šalati. Sav novac zarađen na majicama bit će doniran udruzi 'Jedni za druge'.

Informacije o kupnji karata i ostalim detaljima spektakla na Šalati klub će obznaniti naknadno.

VIDEO !!! Um pouquinho do evento de Domingo em #Cuiaba !! ????????

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης falcao12oficial (@falcao12oficial) στις