Gojo o Davis Cupu

Preko noći je postao hrvatski sportski junak, a sada najavljuje novi podvig: Neće biti lako, ali...

12.09.2022 u 14:46

Bionic
Reading

Borna Ćorić uvijek je igrao dobro u Davis Cupu i po meni može pobijediti bilo koga, rekao je njegov imenjak Gojo prije početka turnira u Bologni gdje osim hrvatskih tenisača nastupaju Italija, Švedska i Argentina

Gotovo godinu dana prošlo je od prošlosezonske završnice Davis Cupa u Torinu i Madridu, no teško da je itko zaboravio učinak koji je tada ostvario Borna Gojo. Pobijedio je Australca Popyrina, Talijana Sonega i Srbina Lajovića te s pravom stekao epitet hrvatskog sportskog junaka, koji je imao golem doprinos u plasmanu u finale hrvatskog sastava.

Nepunih godinu dana poslije ponovno je član ekipe, ovaj put na turniru u Bologni, gdje će Hrvatska pokušati izboriti plasman među dva najbolja sastava u skupini te se time plasirati na završnicu u Malagi.

'Uvijek mi je zadovoljstvo biti u reprezentaciji, poseban je osjećaj biti s cijelom ekipom. Marin Čilić nažalost nije s nama, ali se vratio Borna Ćorić, pa recimo da imamo sličnu situaciju kao prošle godine. Nadam se da možemo ponoviti te rezultate, a za početak proći skupinu. Podloga je malo sporija nego prošle godine, ali u principu dosta slično. Imamo još dva-dana za pripremu do prvog susreta u srijedu', komentirao je Borna Gojo.

Već prvi suparnik bit će vjerojatno najteži, a to je Italija, koju predvode Jannik Sinner, trenutačno 11. na ATP listi i Matteo Berettini (15.). U paru se očekuju Fabio Fognini i Simone Bolelli, aktualni osvajači ATP turnira u Umagu i deseti par svijeta po ovogodišnjim rezultatima.

'Neće biti lako, pretpostavljam da će talijanski tenisači imati punu arenu svojih navijača. U sličnoj situaciji bili smo i prošle godine, ali dat ćemo sve od sebe i nadamo se da ih možemo opet iznenaditi. Što se mene tiče, sigurno je da ću dati sve od sebe, a kako će završiti ne mogu garantirati. Neće ostati nijedan posto koji sam mogao dati, a nisam dao. Ćorić je puno puta pokazao da u Davis Cupu igra svoje bolje mečeve, donio je mnogo puta bitne poene i ja vjerujem u njega. Vratio se nakon ozljede, osvojio turnir Masters 1000 i po meni može pobijediti bilo koga', zaključio je Gojo.

Susret Italija - Hrvatska počet će u srijedu u 16 sati, a okršaji hrvatskih tenisača sa Švedskom i Argentinom na rasporedu su u četvrtak, odnosno subotu.