DRUGI POKUŠAJ

Prekinut ogled Ajaxa i Alkmaara igrat će se bez gledatelja

28.12.2011 u 13:03

Bionic
Reading

Utakmica osmine finala nizozemskog kupa između Ajaxa i AZ Alkmaara, koja je prekinuta nakon što je jedna navijač uletio na teren i pokušao udariti vratara AZ-a, igrat će se pred praznim stadionom 19. siječnja, objavio je u srijedu nizozemski nogometni savez (KNVB)

Nevjerojatni događaji obilježili su utakmicu osmine finala nizozemskog nogometnog kupa. Pred kraj prvog poluvremena kada je rezultat bio 1:0 u korist Ajaxa, vrataru AZ-a Estebanu zaprijetio je jedan navijač koji je uletio na teren i koji ga je pokušao udariti ali se kostarikanski vratar obranio udarivši napadača dva puta nogom. Navijač je nakon toga uhićen.

Trener AZ-a Gertjan Verbeek je, ocijenivši kako mu se ne može jamčiti više sigurnost njegovih igrača, njima naredio da odu u svlačionicu.

Zbog svega toga Nizozemski nogometni savez je odlučio da se nova utakmica igra bez gledatelja.

'Savez ne želi riskirati s ovom utakmicom i želi jamčiti siguran nastavak natjecanja', stoji u priopćenju KNVB-a, koji podsjeća da je utakmica, igrana 21. prosinca, prekinuta nakon 37 minuta igre.

KNVB je osim toga kaznio Ajax novčanom kaznom u visini od 10.000 eura i jednom utakmicom pred praznim stadionom uvjetno. Spornom navijaču je zabranjeno daljnje posjećivanje Ajaxovog stadiona.

Vratar AZ-a je na utakmici 21. prosinca dobio crveni karton jer je navijača udario nogom, ali mu je KNVB poništio taj karton.