tragikomičan incident

Prekid utrke kakav se ne pamti: Ovakav sudar publika je najmanje očekivala!

06.06.2018 u 10:23

Bionic
Reading

U IndyCaru su došli na ideju da vožnju sigurnosnog automobila umjesto profesionalnog vozača vozi slavna osoba. U Detroitu je to završilo tragikomično...

Samo par tjedana nakon spektakularnih 500 milja Indianapolisa američka verzija utrkivanja bolida doživjela je svoj tragikomični trenutak.

Naime, došli su na ideju organizatori IndyCara umjesto profesionalnom vozaču prepustiti mjesto za volanom sigurnosnog automobila koji vodi bolide po stazi slavnoj osobi. Zbog toga su ovog vikenda u Detroitu požalili.

Naime, jedan od direktora General Motorsa Mark Reuss uspio je izgubiti kontrolu nad Corvettom ZR1 vrijednom 120 tisuća dolara i zabiti se u betonsku ogradu.

Dogodilo se to u krugu za zagrijavanje pa je start morao biti odgođen, a publika je u nevjerici gledala kako bolidi stoje nasred staze, zbog incidenta kojeg je malotko očekivao.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Iako ovakav sudar u automobilu koji nije opremljen svim sigurnosnim komponentama poput pravih bolida nije bezazlen, Reuss i njegov suvozač prošli su bez težih ozljeda. Ali tragikomični gaf pratit će njegovog autora još dugo...