NOVI TRENER HAJDUKA

Predstavljen Balakov: Obećavam borbu za naslov!

31.05.2011 u 11:55

Bionic
Reading

Na Poljudu je u utorak ujutro predstavljen novi trener Hajduka Krasimir Balakov koji je najavio zaokret u radu i pokušaj da se prekine dugogodišnja dominacija Dinama

Krasimir Balakov u utorak je potpisao ugovor na dvije plus jednu godinu, a znakovito je da mu se treća godina aktivira automatski ako u drugoj osvoji naslov prvaka Hrvatske. Predsjednik Hajduka najavio ga je kao trenera koji u sebi sjedinjuje balkanski mentalitet i njemačku nogometnu filozofiju, što smatra dobitnom kombinacijom. Figurativno je naznačio da se kuća gradi iz temelja, a trener je temelj svake momčadi. Malešov pomoćnik zadužen za struku Milo Nižetić objasnio je da su Balakova odabrali među tri kandidata zato što najbolje može ostvariti ciljeve koji su u ovom trenutku potrebni Hajduku:

'Bio je karizmatičan igrač, discipliniran, a i kao trener pokazao je beskompromisnost. Ne manje važno, Balakov dobro govori hrvatski jezik.'

Balakov se na prvoj konferenciji za novinare nakon kurtoaznih riječi na hrvatskom, koristio njemačkim jezikom kako bi bio što precizniji. Nakon uvodnih pozdrava i izražavanja zadovoljstva što je došao u Hajduk najavio je da će pokušati prekinuti dominaciju Dinama.

'Želim biti realan, ne mogu obećati naslov prvaka, ali mogu obećati da ćemo učiniti sve da do njega dođemo. Ne volim pričati, moj forte je rad i ne želim širiti lažnu euforiju, nego pokušati radom stići do cilja. Nisam rekao da želim biti drugi, ali do cilja se stiže radom', rekao je Balakov koji je do dolaska u Split putem DVD snimki te brojnih razgovora s prijateljima iz Hrvatske stekao dobar dojam o momčadi.

'Ne želim govoriti o imenima, ali svaki igrač će dobiti priliku da pokaže koliko i što zna. Vjerujem da će se pokazati u najboljem svijetlu, no već sada sam siguran da nam trebaju pojačanja u svim linijama. Razgovarat ću s čelnicima kluba, dijelimo sličnu nogometnu filozofiju. Mislim da tu neće biti problema', rekao je novi strateg Hajduka, a na pitanje uklapaju li se u njegovu nogometnu filozofiju igrači poput Josipa Šimunića, koji je velika želja predsjednika Maleša zaključio je:

'Svaki igrač takvog profila uklapa se u moju viziju Hajduka.'