uefa pomaže

Predsjednik Uefe Čeferin rekao što zaista misli o stadionu Maksimir, a dao je i prijedlog za spas: On je sramotan, ali...

21.09.2022 u 09:07

Bionic
Reading

Nakon lijepih slika s otoka Hvara, gdje su se s predsjednikom Uefe Aleksanderom Čeferinom, Zvonimirom Bobanom, Darijom Srnom, Davorom Šukerom, Luisom Figom, Robbie Keaneom i Dejanom Savićevićem družila djeca škole nogometa, na red su došle i neke teže teme.

Tako je između ostalog Čeferinu stiglo pitanje o stadionu Maksimir na kojem igra hrvatska nogometna reprezentacija, a poznato je da je u jako lošem stanju. Spreman je za rušenje…

Naravno, mnoge je zanimalo može li Uefa nekako pomoći Hrvatskoj da se napravi novi moderan stadion.

'Stadion u Maksimiru je sramotan, pogotovo sad kada je zatvorena jedna tribina (istok, op.a.). Čudo je kakve rezultate imate s takvim stadionom. Dugo pričamo o tome, s predsjednikom HNS-a Kustićem sam sada razgovarao i malo konkretnije. Ali moraju pomoći vlade i lokalne vlasti. Mi iz Uefe svim nogometnim federacijama dajemo novac za infrastrukturu. Primjerice, u Sloveniji je 80 posto sredstava za stadione došlo iz Uefe. Dakle, mi imamo sredstva, ali moraju vlade, savezi i lokalne zajednice dati doprinos', kazao je Čeferin koji je tako poslao jasnu poruku.

No, kada je maksimirski stadion u pitanju puno stvari još nije jasno, od vlasnika zemljišta do toga da je i GNK Dinamo izrazio želju da svojim sredstvima izgradi novi stadion.

  • +22
U organizaciji UEFA-e održan projekt Nogomet u školi Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

No, u cijelu priču, nakon ovih Čeferinovih riječi, možda na red uz pomoć Uefinih sredstava dođe i stadion Poljud kojem je potreban kompletna rekonstrukcija.

Naravno, dobro raspoloženje svakako je podigao i otok Hvar koji je Čeferina oduševio:

'Volim Hvar, a htio sam da i ostali ljudi iz Izvršnog odbora vide tu ljepotu', sa smiješkom je dodao čelni čovjek Uefe.