panika u madridu

Predsjednik Reala čini sve da oraspoloži Modrića; na božićnom partiju razbacivao se pohvalama

12.12.2018 u 06:40

Bionic
Reading

Florentino Perez nije osoba koja će samo tako popustiti. No, čini se kako je predsjednik Reala shvatio da pod svaku cijenu mora zadržati Luku Modrića na Santiago Bernabeu. Zato je krenuo u akciju, a prva je prilika za to bio je božićni parti 'kraljevskog' kluba

Španjolski su mediji početkom tjedna donijeli bombastičnu priču. Navodno je predsjednik Reala Florentino Perez (71) ponudio novi ugovor Luki Modriću. No, ponudio mu je samo produženje na dvije godine, bez financijskog 'podebljanja'.

To je jako naljutilo kapetana hrvatske reprezentacije koji trenutno zarađuje oko osam milijuna eura na godinu i koji se ponadao da će novim ugovorom naplatiti sve pojedinačne trofeje koje je osvojio. A uzeo je sve u konkurenciji za najboljeg u 2018. godini - u izboru Uefe, Fife, najbolji je igrač SP-a u Rusiji te je na kraju dobio i Zlatnu loptu France Footballa.

>> Luka Modrić se razbahatio i ucijenio Real: Ugovor od 10 milijuna eura ili odlazim!

Zato je Modrić, španjolski mediji tvrde i pomalo bahato, dao ultimatum Perezu. A to je - novi ugovor od 10 milijuna eura na godinu! Ili odlazi iz kluba!

No, Florentino Perez je malo 'veća faca', nije od onih koji će samo tako popustiti ili ustuknuti pred ultimatumima. Sjetite se samo da je prodao Cristiana Ronalda. I nije ni trepnuo... Sve je to samo igra i novac. Puno novca.

  • +12
Luka Modrić - Zlatna lopta 2018. Izvor: Pixsell / Autor: CYRIL MOREAU/PIXSELL

Pa ipak, čini se da mu je do Luke Modrića stalo malo više nego do Ronalda. Gluma ili ne, to ćemo tek vidjeti, ali činjenica je kako je Perez ekspresno, samo dan kasnije, 'okrenuo priču'. U utorak je na tradicionalnom božićnom okupljanju momčadi Real Madrida javno pred svima nizao pohvale i svim se silama trudio oraspoložiti kapetana hrvatske reprezentacije.

'Naši sadašnji igrači već sad su dio legende i povijesti Real Madrida', započeo je svoj govor okupljenima Florentino Perez i odmah napomenuo:

'Među njima je i Luka Modrić, osvajač Zlatne lopte i FIFA The Besta. On utjelovljuje talent i vrijednosti 'kraljevskog' kluba.'

Pohvalama na račun Luke Modrića tu nije bio kraj.

'Već smo fokusirani na osvajanje klupskog Svjetskog prvenstva. Svi ste svjedoci jednog od najboljih razdoblja u povijesti kluba, uz nevjerojatno individualno postignuće Luke Modrića i njegovu do sada neviđenu dominaciju u svim relevantnim izborima za najboljeg u 2018. godini. A Real je prvi put europski prvak u nogometu i košarci što je svjetsko postignuće. Ovo uspješno razdoblje se dogodilo zahvaljujući zajedništvu u klubu što nam daje stabilnost', zaključio je Florentino Perez.

  • +13
Luka Modrić - zvijezda Real Madrida i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Podsjetimo, nakon osvajanja Zlatne lopte Perez je s još većim žarom govorio o Modriću.

'Sretan sam, bila je to spektakularna Modrićeva godina. Dobio je sve nagrade koje je mogao dobiti i smatram da ne samo što je najbolji na terenu, nego je najbolji i izvan njega', kazao je tada Perez i dodao:

'Nagradu je dobio zbog mnogo godina koje je proveo igrajući tako dobar nogomet i iza njega je spektakularna godina, no to se tek pridodaje njegovim kvalitetama koje ga čine sjajnom osobom izvan terena. On dobro zna koje su vrijednosti Madrida i općenito sporta i to je ono zbog čega je nagrađen, jer sport treba povezivati ljude, a ne ih posvađati.'

Rekao je sve. Sad još samo treba 'izvaditi' dva milijuna eura povišice na godinu i 'zavezati' Luku Modrića do kraja karijere u Real Madridu.