U ITALIJI NIŠTA NOVO

Predsjednik Juventusa žali zbog rasizma

20.04.2009 u 09:27

Bionic
Reading

U Italiji nogomet gubi bitku s rasizmom. Za vrijeme derbija između Juventusa i Intera domaći navijači vrijeđali su napadača 'nerazzurra' Marija Balotellija, pa je uslijedila isprika predsjednika torinskog prvoligaša Giovannija Cobollija Giglija

Za vrijeme subotnje utakmice između Juventusa i Intera (1:1) dio pristalica 'stare dame' je vrijeđao tamnoputog igrača gostiju Marija Balotellija. To je razljutilo i glavnog čovjeka domaćeg kluba Giovannija Cobollija Giglija, pa se obratio javnosti.

'U ime Juventusa i velike većine naših navijača izražavam žaljenje zbog rasističkih uzvika uperenih protiv Balotellija. Svi zajedno moramo stvarati sportsku kulturu u kojoj će se respektirati suparnika i u kojoj nema mjesta rasizmu', izjavio je predsjednik Juventusa.

Rasistička vrijeđanja tamnoputih igrača u Italiji postala su normalna pojava, a česta meta takvih napada bio je baš Balotelli. Takvom neprihvatljivom ponašanju dijela navijača u Italiji pridonose i male novčane kazne.

Policija je i u ovom slučaju pokrenula istragu, ali domaća javnost kao i u većini prijašnjih događaja smatra da će se krivci s tribina nekažnjeno izvući, a klub platiti samo nekoliko tisuća eura u blagajnu saveza.