OSTAT ĆE VELIKA PRAZNINA

Pravi Ronaldo sljedeće godine odlazi u mirovinu

23.02.2010 u 10:25

Bionic
Reading

Brazilac Ronaldo, svojevremeno najbolji nogometaš svijeta, najavio je da će sljedeće godine prekinuti karijeru

Brazilac Ronaldo, tri puta najbolji nogometaš svijeta, osvajač Zlatne lopte i brojnih trofeja s reprezentacijom te klubovima, odlučio je da će 2011. otići u mirovinu.

'Već sam odlučio, ovo su mi dvije posljednje sezone. Dat ću sve od sebe, nadam se da ću se zabaviti, ali i osvojiti još neke trofeje', rekao je 33-godišnji Brazilac, koji je produljio ugovor s Corinthiansom.

Ronaldo je najavio da će i nakon umirovljenja ostati raditi za Corinthians, drugi najpopularniji klub u Brazilu, iza Flamenga. Prije toga želi da Corinthinasu pomogne u osvajanju Kupa libertadores, jedinog trofeja koji nedostaje klubu sa stogodišnjom tradicijom.

'Svakim danom sam sve više zaljubljen u ovaj klub', naglasio je Ronaldo.


Ronlado, unatoč odluci o umirovljenju, ali i dva naslova svjetskih prvaka (1994. u SAD-u i 2002. u Južnoj Koreji i Japanu), ima ambicija nastupiti i u Južnoj Africi. 

'Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi još mi je dostižno, za razliku od onog 2014. u mom Brazilu. Jasno je da vrijeme prolazi', rekao je Ronaldo, koji je s 15 golova najbolji strijelac u povijesti svjetskih prvenstava i koji je zadnju utakmicu u dresu reprezentacije odigrao na SP-u u Njemačkoj, kada je Brazil u četvrtfinalu ispao od Francuske.

Ronaldo je tijekom karijere igrao za Cruzeiro, PSV, Barcelonu, Inter, Real Madrid, AC Milan i Corinthians.