TUČNJAVA I DIM

'Pravi' prekid zbog nereda u velikom grčkom derbiju

18.03.2012 u 21:36

Bionic
Reading

Posljednja utakmica 25. kola grčke nogometne lige između Panathinaikosa i Olympiacosa prekinuta je pred početak drugog poluvremena pri rezultatu 0-0

Razlog su naravno neredi koji su u ovakvim derbijima česta pojava u Grčkoj. Navijači domaće momčadi (Panathinaikosa) su napali policiju s bakljama, stolicama i komadima potrgane ograde, a čuvari zakona uzvratili su suzavcem.

Nogometaši obiju momčadi nisu se nakon odlaska na poluvrijeme vraćali na travnjak upravo zbog već spomenutih nereda, no nakon 45 minuta dvoboj je nastavljen. No u 51. minuti gosti su poveli, a situacija je i tako već bila blizu izmicanja kontroli te je počeo novi sukob s policijom u Ateni. No ovoga puta u pitanju su bili navijači, a ne prosvjednici protiv novoga poretka.

Tučnjave na stadionu i oko njega toliko su se intenzivirale da je nekoliko minuta prije kraja sudac odsvirao posljednji zvižduk. Olympiacos je tako napravio golem korak prema naslovu prvaka, a Panathinaikosu slijedi velika kazna i vjerojatna kazna 'praznim tribinama'.

Dogodilo se to samo dan nakon privremenog prekida u hrvatskom derbiju koji je izazvala daleko benignija situacija, o čemu možete raspravljati na portalu za interakciju s čitateljima tribina.hr.

Ovakve scene širile su se stadionom i prilaznim putevima i sudac je rekao - dosta.