KORAK DO SMRTI

Poznatom MMA-ovom borcu jedva spasili život

21.02.2012 u 10:59

Bionic
Reading

Muhammed Lawal, u borilačkom svijetu poznatiji kao King Mo, posljednjih tjedana proživljava najteže trenutke u karijeri koja je postala upitna

Idemo redom - Amerikanac je 7. siječnja ove godine nokautom svladao Lorenza Larkina (deveta pobjeda u deset mečeva), no meč je uskoro proglašen nevažećim jer je King Mo pao na dopinškom testu.

Suspendiran je na godinu dana, ali najteže razdoblje tek je uslijedilo. UFC-ov borac je morao na operaciju koljena zbog ozljede koju je zadobio u borbi, a to se nije odvijalo u najboljem redu.

Njegovo koljeno je napala opasna bakterija te izazvala infekciju i umjesto jedne kirurzi su morali izvesti čak pet operacija u 12 dana. Noga je na kraju spašena, ali je srce jedva izdržalo tu torturu pa King Mo prima infuziju direktno u srce i takva terapija će trajati šest tjedana.

No tu muke za Amerikanca ne završavaju. Kako piše mixedmartialarts.com, vlasnik borilačke organizacije Strikeforce – Zuffa - ne pokriva troškove operacije koljena jer je to ozljeda koju je King Mo imao i prije 18 mjeseci.

King Mo je pobijedio, ali je zatim pao na dopinškoj kontroli