KLJUČNA KARIKA

Poznato zdravstveno stanje jednog od najboljih veznjaka svijeta i hoće li biti spreman za Euro: U normalnim uvjetima imao bi odmor...

31.05.2021 u 18:02

Bionic
Reading

Belgijski reprezentativac Kevin De Bruyne, kojem je slomljen nos i lijeva jagodična kost u finalu Lige prvaka 'neće morati na operaciju', izjavio je u ponedjeljak belgijski izbornik Roberto Martinez

'Vijesti su dobre i sve se treba vratiti u normalu', kazao je Španjolac koji vodi Crvene vragove, dodajući da će se 'Kevin priključiti reprezentaciji za tjedan dana', nakon par dana odmora.

Prema Belgijskom nogometnom savezu (RBFA), De Bruyne će se priključiti reprezentaciji 7. lipnja, ali prije toga mora proći niz pretraga kako bi bili sigurni da je sve u redu što se tiče oka i nosa.

'Promijenili smo Kevinov raspored. U normalnim uvjetima imao bi odmor, ali sada tih sedam dana moramo drugačije organizirati. Mora obavljati pretrage da vidimo što možemo s njim. Kada sam razgovarao s njim, bio je pozitivan. Kada bi išao na operaciju ne bi mogao sudjelovati na EURU. Sada imamo osjećaj da je spreman', rekao je izbornik.

  • +33
Finale Lige prvaka: Manchester City - Chelsea Izvor: EPA / Autor: Carl Recine / POOL

Kevin De Bruyne se u subotu u drugom poluvremenu utakmice finala Lige prvaka, koju je dobio Chelsea, sudario s Nijemcem Antoniom Rüdigerom. Napustio je teren nakon sat vremena igre. 

Belgija, jedan od favorita za osvajanje naslova europskog prvaka, igra prvu utakmicu na EURU za 11 dana, 12. lipnja, protiv Rusije u Sankt-Peterbourgu.