krah u kvalifikacijama

Poznati sudionici rukometnog EP-a u Hrvatskoj: Slavna nacija ne dolazi!

19.06.2017 u 09:43

Bionic
Reading

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo u rukometu kojem će u siječnju domaćin biti Hrvatska nije ponudilo velika iznenađenja pa će naši ljubitelji ovog sporta imati prilike gledati uživo Francuze, Španjolce, Norvežane, Dance, Nijemce, Slovence i Mađare, ali četverostruki olimpijski prvaci Rusi ne dolaze...

U kvalifikacijama za velika rukometna natjecanja znaju se dogoditi iznenađenja, a uoči Europskog prvenstva u Hrvatskoj dogodilo se samo jedno i to ne veliko.

Ovog vikenda saznali smo sve sudionike natjecanja, a osim Červerove reprezentacije kao domaćina, plasman su kao prvi u svojim skupinama ostvarili još i Danska, Bjelorusija, Španjolska, Makedonija, Njemačka, Švedska i Francuska.

Kao drugi u svojim grupama dalje su prošli i Austrijanci, Mađari, Srbi, Česi, Slovenci, Crnogorci i Norvežani, a kao najbolji treći Islanđani.

Jedina ugledna rukometna nacija koja nije izborila plasman je Rusija, ali ona i tako već godinama kaska za najboljima i ovo je samo još jedan korak unazad za bivše višestruke olimpijske prvake.

Također neće biti niti Bosne i Hercegovine koja je u kontroverznoj utakmici posljednjeg kola doživjela neuspjeh protiv Austrije, uz dvojbeno suđenje.

Europsko prvenstvo počinje 14 siječnja, a finale je 28. siječnja. Utakmice će se igrati u Zagrebu, Splitu, Varaždinu i Poreču...