STRKA SE NE STIŠAVA

Poznati sprinter stao u obranu Sandre Perković: To je glup potez, ubijaju naš sport

03.12.2019 u 12:44

Bionic
Reading

Ne stišava se strka oko odluke čelnika Međunarodne atletske federacije oko ukidanja pojedinih disciplina u Dijamantnoj ligi

Podsjećamo, Dijamantna liga je provela istraživanje o popularnosti pojedinih disciplina i one najmanje popularne jednostavno izbacila.

Tako u 2020. na borilištima nećemo gledati disk, troskok, tri tisuće metara sa zaprekama dok je 200 metara izbačeno da se ne bi poklapalo sa 100 metara, jer bi raspored bio prenatrpan za sprintere.

Naravno, veliki je to udarac za našu najbolju atletičarku Sandru Perković koja je dosad osvojila šest dijamanta, a sada je ostala bez prilike da to još koji puta ponovi, jer kao što smo rekli disk više neće biti među 12 elitnih disciplina.

Oko ovih promjena oglasili su se brojni atletičari, a jedan od njih je i Yohan Blake, jamajčanski sprinter koji je osvajač četiri olimpijske medalje u sprinterskim disciplinama.

  • +3
Jamajčanski atletičar Yohan Blake Izvor: EPA / Autor: MARTIN DIVISEK

'Vjerujem da su sve discipline važne. To su njihove karijere, ovdje zarađuju', rekao je Blake te dodao: 'To je glup potez. Umjesto da poboljšaju sport, oni ga ubijaju.'