KAKO JE DOBRO...

Poznati detalji neviđenog spektakla pod otvorenim nebom

10.09.2012 u 14:10

Bionic
Reading

Na 30. godišnjicu osvajanja prve europske titule pod imenom Cibona, kada su Krešo Ćosić i društvo osvojili Kup pobjednika kupova, na središnjem zagrebačkom trgu priprema se dosad neviđeni spektakl

Kao uvod u novu sezonu KK Cibona uspjela je organizirati cjelodnevni spektakl pod nazivom 'Heja Heja Zagrebe' koji će se održati u subotu, 22. rujna, na Trgu bana Josipa Jelačića.

Vrhunac večeri svakako će biti utakmica na otvorenom između Cibone i turskog Anadolua Efesa u 20 sati. Jedan od najzaslužnijih što će bogata turska momčad stići u Zagreb svakako je i njihov bivši igrač Nikša Prkačin koji je danas na mjestu sportskog direktora Cibone.

'Pripremamo košarkaški spektakl kakav još nije viđen u Zagrebu. Iz zagrebačke Arene dobili smo parket, koševe i montažne tribine i pokušat ćemo sve napraviti da uživo utakmicu vidi što više ljudi. Kako sada stvari stoje, mjesta će biti za nekih 1200 sretnika, a postoji mogućnost da kapacitet bude i 3000 sjedalica', rekao je u uvodu direktor Cibone Zdenko Antunović.

Teren će, za one najznatiželjnije, biti smješten između spomenika banu Jelačiću i Manduševca, a promet tramvaja odvijat će se neometano. Cijene ulaznica još nisu poznate, a kako su iz Cibone rekli, to ovisi o ukupnom kapacitetu tribina.

Kako doznajemo, za zabavni dio bit će zaduženi Novi Fosili i ako organizatore posluži lijepo vrijeme, možemo očekivati da se Trgom zaori pjesma 'Za dobra stara vremena' s poznatim refrenom: 'Kako je dobro vidjeti te opet!'

Kapetan Cibone Davor Kus, kao i većina igrača, jedva čeka da se na ovakvom spektaklu predstavi zagrebačkoj publici.

'Riječ je o pravom spektaklu za publiku, ali i za igrače. Igrat ćemo u ambijentu na koji nismo navikli i svi možemo biti ponosni što ćemo godišnjicu osvajanja europskog trofeja proslaviti na ovakav način. Ovaj će spektakl ujedno biti i prilika da publika i javnost upoznaju momčad Cibone koja ima nekoliko novih igrača. Ovo je zaista lijep početak sezone', kazao je 34-godišnji Kus.

NOĆNI HAKL NA TRGU

Istog dana na Trgu će se odigrati i finale 'Noćnog hakla', popularne ulične košarke 3 na 3. U 16 sati na rasporedu je finale zagrebačkog istoka, a budući da se poklopilo da istoga dana igra i Cibona, spektakl protiv Efesa, organizatori očekuju rekordan broj gledatelja te najavljuju bogat zabavni program.

Dodajmo još da će kao predigra Cibone biti odigrana utakmica između dvije euroligaške ekipe, jedinog predstavnika Hrvatske Novog Zagreba i mađarskog Uni Gyora. No, prije njih na teren će i mlađi kadeti Cibone koji će igrati protiv dvije godina starijih djevojaka iz Novog Zagreba. Nikada više košarke na Trgu…

'Izuzetno sam sretna što ćemo izaći iz dvorane i sudjelovati u ovakvom spektaklu koji će svakako pomoći u popularizaciji ženske košarke', kratko je kazala Sandra Mandir, nova igračica zagrebačke ekipe koja je nedavno kao kapetan vodila reprezentaciju Hrvatske na Olimpijskim igrama u Londonu.

Slično razmišlja i Sandrin trener Vladimir Ivanković
'Od prvog trenutka kada smo doznali da će Cibona igrati na Trgu bana Jelačića kontaktirao sam gospodina Antunovića kojem se ideja da igramo predigru glavnog susreta dopala. Mogu samo reći da će gledatelji na utakmici Novi Zagreb - Uni Gyor gledati odličnu košarku dvaju euroligaša', rekao je Ivanković.