istina o papirologiji

Poznati australski političar donosi nove detalje o Đokoviću i deportaciji te tko je po njemu najveći krivac za kaos koji je nastao

19.01.2022 u 14:03

Bionic
Reading

Od naglog odlaska Novaka Đokovića iz Australije, kojeg su vlasti deportirale ukinuvši mu vizu, doznaje se tko je navodno sve namjestio srpskom tenisaču

Podsjetimo, Novak Đoković deportiran je iz Australije nakon što je 13 dana proveo u Melbourneu uz dodatak kako mu je dva puta ukinuta viza i kako je dan prije početka turnira Australian Open deportiran iz zemlje nakon što je tako odlučio sud.

Ukratko, od dana kada je stigao u Australiju nastao je kaos iako je imao liječničko izuzeće koje mu je dodijelio Teniski savez Australije.

No, na koncu to liječničko izuzeće nije bilo dovoljno vlastima u saveznoj državi Vikkoriji. U cijeloj priči u zadnje se vrijeme spominje jedno ime, a to je direktor Australian Craig Tilly. Svi se pitaju kolika je u toj priči njegova odgovornost?

Naime, ubrzo nakon Đokovićeve deportacije oglasio se poznati australski političar John Loco, nekadašnji gradonačelnik Brightona.

Loco tako tvrdi da je imao uvid u kompletnu dokumentaciju koju je pripremio Teniski savez Australije uz dodatak kako su sve papire za igrače, trenere i suce upravo oni i ispunili.

Dakle, kako god se okrene iza svega stoji direktor Australian Craig Tilly i njegovi ljudi.

Dakle, ispada kako Novak Đoković i njegov tim zaista nisu znali što je ispunjeno i što piše u njegovim dokumentima za vizu i vjerovali su Tillyju.

Također se doznaje kako je Teniski savez Australije platio avionsku kartu Đokoviću iz Dubaija do Melbournea uz dogovor da dođe u ranim jutarnjim satima kako bi što prije završili kompletnu proceduru oko papirologije u zračnoj luci. Uz to su Đokoviću rezervirali i kuću za smještaj… Dakle, sve su organizirali i dogovorili, ali sada ne žele priznati svoju pogrešku.

I Loco još dodaje kako je doznao da je cijeli sudski proces platio Teniski savez Australije, ali kada su australski novinari poslali upit u Savez ništa nisu željeli komentirati.

'Novak Đoković došao je u Australiju s najboljim namjerama i oklevetali su ga!', kratko je rekao Loco koji je očito uvjeren kako iza svega stoji direktor Australian Craig Tilly koji se inače često predstavlja za Đokovićevog dobrog prijatelja. Za njega je on glavni krivac, a to tome se dosad baš i nije pisalo.

Nakon ovoga više ništa nikome nije jasno, ali na društvenim mreža brzo se proširilo sve što je Loco rekao i velik broj ljudi traži Tillyjevu ostavku.

  • +4
Novak Đoković na treningu u Australiji Izvor: Profimedia / Autor: Kelly Defina / AFP / Profimedia