KOBNI LIJEKOVI

Poznat razlog smrti boksačkog prvaka

23.08.2012 u 09:36

Bionic
Reading

Peterostruki boksački prvak Johnny Tapia pronađen je 27. svibnja kako beživotno leži u svome domu u Albuquerqueu, a gotovo tri mjeseca nakon smrti objavljeni su rezultati obdukcije

Tapia je imao srčanih problema, a uzimanjem lijekova na recept stanje se dodatno pogoršavalo. Spomenutog je dana uzeo preveliku dozu neobznanjenih lijekova koji su izazvali kobni zastoj srca.

Tapijina turbulentna karijera obilježena je kokainskom ovisnošću, alkoholom, depresijom i sukobima sa zakonom. Ovaj tek 168 centimetara visoki boksač, čije su tijelo krasile brojne tetovaže, osvojio je svojih pet svjetskih naslova u tri različite težinske kategorije, bantamu prema WBA verziji, u junior bantamu prema IBF-u i WBO-u, te perolakoj kategoriji prema IBF-u.

Tapijin život obilježila je tragedija. Ostao je siroče u dobi od 8 godina, nakon što mu je majka izbodena s odvijačem, a odgojila ga je baka. Boksu se okrenuo već u devetoj godini života.

Ukupno je u karijeri ostvario omjer od 58 pobjeda (30 nokautom), 5 remija i 2 poraza. Posljednji se put borio u lipnju prošle godine kada je savladao Mauricija Pastranu.